Як їсти суші, щоб скинути вагу?

28.04.2021

Японська їжа вважається корисною і низькокалорійною. Це справді так, але не завжди. Риск та овочі – здорові інгредієнти, а смажені та жирні продукти – не зовсім. Останніми ви теж можете спокійно ласувати, але при цьому не забувайте про підрахунок калорій. Суші Львів можуть бути чудовим інструментом для схуднення, але при умові розумного їх вибору.

Жирне, солоне та смажене

Деякі роли готують з темпурою – обсмаженими у клярі морепродуктами чи рибою. Це досить калорійна їжа, тому зловживати ними не варто. Також на дієті обмежуйте вживання ролів з майонезом, вершковим сиром, вершковими соусами.

Час від часу ви можете насолоджуватися й такими ситними стравами. Але завжди контролюйте розмір порції. Пережовуйте їжу повільно, інакше відчуватимете голод, хоча насправді вже наситилися. Японське застілля передбачає повільне отримання насолоди від страв.

Якщо ви схильні до затримки рідини в організмі чи маєте високий артеріальний тиск, відмовтеся від соєвого соусу. 1 ст. л. звичайного соєвого соусу містить від 900 до 1 200 мг натрію. Це майже денна норма – дорослим потрібно від 1 200 до 1 500 мг натрію на добу. Соус з пониженим вмістом натрію містить близько 600 мг цього мінералу на 1 ст. л.

Дієтичні суші

Вибирайте страви з рибою та морепродуктами, які не були обсмажені. Мінімальна обробка продуктів – це максимальна користь. Але сиру рибу не їжте, щоб уникнути зараження паразитами.

Для дієти добре підійдуть роли з огірками, солодким перцем, авокадо та іншими овочами.

Нігірі – це риба, викладена на невеликі грудки рису. Сашимі – це просто тонко нарізана риба. Такі страви містять мінімальну кількість калорій.

Періодично замовляйте різні японські страви. Не обмежуйтеся чимось одним. Це дозволить отримувати широкий спектр корисних речовин. Різні види риб та морепродуктів містять різний набір вітамінів, мінералів та жирних кислот.

У 2015 році в журналі Nutrition Journal були опубліковані результати дослідження, яке показало користь поєднання білка та крохмалю для спалювання жиру. Риба – це білок, а рис – це крохмаль. Тому таке поєднання (але тільки при розумному споживанні) може стимулювати розщеплення жиру в організмі. В результаті ви наїдаєтеся і водночас худнете.