Де і як краще вчити програмування?

13.05.2021

Професій різних багато і всі вони корисні. Однак в плані наявності перспектив програмісти на сьогоднішній день трохи попереду. Львьв поступово стає неофіційною столицею ІТ сфери в Україні. Тому IT-курси у Львові в останні пару-трійку років стали неймовірно популярними, а перші учні вже підкорили початкові висоти своєї нової професії. Оцінити свої здібності і примірятися до нової професії Ви також можете, але спочатку Вам варто ознайомитися із запропонованою нижче інформацією.

Що мається на увазі за IT-курсами?

Курси програмування — це Ваш шанс освоїти затребувану професію в стислі терміни, з необхідним багажем практичних знань і за нормальні гроші. Курсове навчання засноване на отриманні навичок застосування найбільш затребуваних мов програмування, серед яких варто відзначити:

  • Python — це високорівнева мова програмування, яка відноситься до мов загального призначення;
  • Java — це строго-орієнтована мова програмування, яка відома ще з 1995 року.

Однак це не єдине, що Ви дізнаєтеся на курсі. Ще Вам будуть відкриті ази front-end або створення призначеного для користувача інтерфейсу іншими словами. До речі, фронтендщики заслуговують на особливу увагу, тому що їх рівень заробітку в рази більший, ніж у звичайного верстальника програмок — це варто взяти собі на замітку.

Щодо форм навчання, то найбільш популярними є курси, які проходять безпосередньо в лекційно-практичному залі. Це можна пояснити тим, що є можливість особисто спілкуватися з іншими учнями і викладачами, а також моментально застосовувати отримані знання на практиці. Однак все частіше практикується формат онлайн-навчання, що ідеально для працюючих людей, молодих мам і студентів, які можуть поєднувати курсове навчання з основною зайнятістю.

Пару слів про спеціалізацію

Програміст — це досить широке поняття, під яким об’єднано кілька професій. Все залежить від конкретних обов’язків фахівця, а розділити все можна на три основні напрямки:

  • Почати варто з прикладного програміста, а займається він створенням програмного забезпечення для різних програм, ігор і систем;
  • Потім в ієрархії IT-фахівців варто відзначити WEB-програмістів, які займаються створенням сайтів і програм управління;
  • Завершити наш перелік варто системними програмістами, які займаються розробкою операційних систем, а також створенням оболонки для баз даних

Переваги професії

Якщо Ви вирішуєте подавати заявку на курси програмування, то у Вас ще є час. Однак безпосередньо професії в IT-сфері мають ряд переваг, а основні з них можна оголосити так:

  1. Перше і головне — це більш високий рівень заробітку. Професії у сфері технологій і зокрема програмування до сьогодні залишаються дуже затребуваними, а роботодавець готовий пропонувати майбутнього співробітника більш високі заробітні плати;
  2. Відносно простий і швидкий пошук працевлаштування — це знову виходить з затребуваності професії;
  3. Продуктивно і успішно можна працювати вдома, тобто займатися фрілансом, що особливо актуально в нашому сьогоденні. Якщо у Вас є відповідна комп’ютерна техніка та комфортні робочі умови вдома, то ніхто Вам не може заборонити користуватися своїми навичками в таких умовах;
  4. І ще важливий факт — робота завжди залишається цікавою і захоплюючою. Ви зможете удосконалюватися від проекту до проекту, пізнаючи нові горизонти професії.

Програмування може стати для Вас першою професією, а може служити додатковим способом заробітку. Не залежно від мети навчання на IT-курсах — це завжди підвищення свого інтелектуального рівня.

Де ж отримати необхідні знання?

Якщо Ви вже побачили себе в новій професії, і вона пов’язана з програмуванням, тоді варто зареєструватися на IT-курси в школі Nikos. Це можна виконати прямо зараз на сайті або зателефонувати за номером, що є тут же.

Радимо оцінити актуальні курси в огляді на сайті, щоб зробити свій єдино вірний вибір.