Перша робота для студента: як знайти відповідну вакансію?

24.05.2021

Кожен студент мріє одразу після отримання диплома знайти хорошу роботу й отримувати стабільний дохід. Щоб ця мрія стала реальністю, варто почати пошук відповідної вакансії ще під час навчання. Тоді у вас буде хоча б невеликий досвід роботи і ви зможете претендувати на кращий варіант. На сервісі OLX Робота можна знайти чимало пропозицій, де стаж не має особливого значення. Саме вони найкраще підходять студентам.

Топ-5 вакансій для студента

Коли потрібна робота для студентів Київ займає одне з перших місць. Це не дивно, адже саме в столиці України можна знайти найбільше пропозицій, де кандидату не потрібно мати досвід чи освіту. Найпопулярнішими вакансіями для студентів в Києві є:

  • касир — саме ця професія є першою для більшості студентів, які хочуть отримати досвід роботи, тут немає особливих вимог, хіба що потрібно бути витривалим, стресостійким та привітним;
  • кур’єр — для багатьох компаній наявність автомобіля чи прав не є важливим пунктом, адже доставляти товари можна на велосипеді, мопеді чи пішки, потрібно бути добре підготовленим у фізичному плані та пунктуальним;
  • оператор ПК — обов’язки на такій роботі доволі прості: треба відповідати клієнтам онлайн, проте тут часто потрібно працювати в нічні зміни;
  • офіс-менеджер — листування з клієнтами, набір повідомлень, ведення звітності — ці обов’язки лягають на плечі працівника (тому важливо бути посидючим та відповідальним);
  • оператор колл-центра — обов’язки прості: телефонувати клієнтам із бази контактів та пропонувати послугу/товар (за написаним скриптом), працівник повинен бути комунікабельним, грамотно розмовляти, ввічливим, пунктуальним.

Досить популярними вакансіями серед студентів є працівники закладу McDonald’s. Тут починають свій кар’єрний шлях чимало молодих людей без досвіду роботи. Важливими особистими якостями в цьому закладі вважаються комунікабельність, ввічливість, бажання працювати, енергійність.

Основні правила для студента: як успішно стартувати?

По-перше, потрібно пам’ятати, що ви обмежені за часом. Одне діло, якщо ви працюєте помічником у 20 років, і зовсім інше — якщо ви залишаєтеся на цій посаді в 30. Тому потрібно не марнувати часу та рухатися до своєї мети. Якщо у вас більше немає чого взяти від посади, яку обіймаєте, потрібно йти далі.

По-друге, в цій сфері краще вчитися на чужих, а не на своїх помилках. Якщо у вашого знайомого чи колеги щось не спрацювало, навряд чи спрацює у вас.