Що таке УФ-друк і де його можна застосувати?

31.05.2021

Ви шукаєте технологію друку, яка дозволяє робити якісні, довговічні принти на будь-якому матеріалі? Варто звернути увагу на УФ-друк, який використовує спеціальну полімерну фарбу. Майже немає обмежень щодо кольору, текстури чи ступеня блиску/матовості, а також розміру та форми. Можна замовити УФ друк у Львові на плоских поверхнях різних матеріалах. Результат буде ефектним на вигляд упродовж багатьох років.

Чим особлива така технологія?

Це революція у світі друкованої продукції. Сьогодні УФ-друк є однією з найсучасніших технік, що застосовуються в цифровому друці. Універсальність методу дозволяє застосовувати його для склопакетів, оргскла, ПВХ, дерева чи МДФ. Крім того, ці матеріали можуть мати будь-яку, навіть неправильну форму та призначатися для подальшої обробки. Зверніться до Декор Принт – і вам запропонують найкращі варіанти виконання саме вашого замовлення, зважаючи на особливості матеріалу та побажання.

УФ-друк здійснюється подібно до популярних струменевих принтерів, які ми використовуємо у своїх будинках. Різниця полягає в тому, що для ультрафіолетового друку використовуються рідкі полімерні фарби. УФ-друкарські машини – це вдосконалені друкарські плотери:

  • настільні (призначені для друку на твердих матеріалах);
  • рулонні (призначені для друку на гнучких матеріалах).

Крихітні краплі полімерних фарб розпилюють на матеріал, а потім фіксують світлодіодними лампами, що випромінюють УФ-світло (звідси й назва технології.) Завдяки цьому на матеріалі залишається тонкий шар твердого полімеру, який є дуже міцним і стійким. Це дозволяє друкувати білим кольором, який можна використовувати, наприклад, на склі як основу – так фактичний відбиток буде більш виразним.

Майже кожен відбиток на будь-якому типі матеріалу можна покрити шаром ламінату для додаткового захисту. Нелакований результат друку також можна розміщувати зовні. Йому не страшні сонячні промені, дощ, а також незначні подряпини й потертості. Для УФ-друку доступна повна палітра CMYK, що дозволяє реалізувати різноманітні ідеї. Також зручно, що можна друкувати навіть білим кольором (наприклад, на темному тлі).

Де застосовується УФ-друк?

Технологія найчастіше використовується в галузі маркетингу та реклами для виробництва високоякісних матеріалів. Наприклад, різних типів дисплеїв, стендів, диспенсерів, а також інших фірмових або рекламних пристосувань. Інші галузі промисловості також використовують УФ-друк, зокрема:

  • дизайн інтер’єру (для створення оригінальних прикрас);
  • автомобільна галузь (для створення оригінальних частин кузова);
  • сфера електроніки (для створення персоніфікованих електронних пристроїв і пристосувань).

Цей спосіб друку також пропонує великі можливості у створенні музейних виставок. Звертайтеся до компанії «Декор Принт», щоб дізнатися, як краще застосувати цю технологію у вашому випадку. Результат буде довговічним і допоможе підвищити впізнаваність бренду чи реалізувати творчі ідеї.