Електродвигуни та мотор-редуктори у галузях харчової промисловості

28.06.2021

Як і в багатьох інших типах промислового обладнання, у харчових галузях мотор-редуктори переважно використовуються у транспортерах, на конвеєрних лініях. Встановлюються різні приводні пристрої у технологічне харчове обладнання для розливу, фасування, укладання й пакування продукції. 

Мотор-редуктори для кондитерських, переробних, розливних цехів

У промислових агрегатах для змішування, збивання, пресування, перероблювання різних харчових компонентів також необхідні приводні пристрої. При цьому вкрай важливо дотримуватися компактного розміщення техніки у виробничих цехах. Відповідно до вимог, для приводів у харчовій промисловості застосовуються довговічні черв’ячні, співвісно-циліндричні редуктори, електродвигуни.

  • Для технологічного устаткування та агрегатів з високим завантаженням використовують мотор-редуктори співвісно-циліндричні. З їх допомогою у приводних пристроях можна домогтися значного зменшення частоти обертання, підвищення крутного моменту. Редуктори поміщаються у корпуси зі зносостійких матеріалів – алюмінію, чавуну. 
  • На конвеєрних лініях найбільш використовуються компактні черв’ячні мотор-редуктори, що забезпечують високу продуктивність, хорошу адаптивність з наявними технологічними лініями. До високотехнологічних модифікацій належать редуктори інноваційних серій CHM, BOX, CMRV, CH.
  • Для організації безперебійного виробництва застосовуються сучасні однофазні та трифазні електродвигуни.

Редуктори в компанії «Техно-привід»

Технічні характеристики мотор-редукторів провідних брендів Італії та Туреччини Chiaravalli, CMR Riduttori, Neri Motori, I-Mak Reduktor (детальніше: https://techno-privod.com.ua/uk/types/motor-reduktory-ua/), що застосовуються в харчовій промисловості, відповідають вимогам:

  • Хороша продуктивність і висока потужність.
  • Здатність працювати в інтенсивному режимі, при великих навантаженнях.
  • Доступна сумісність з різними типами обладнання.
  • Забезпечення плавного ходу передачі.
  • Можливість встановлення систем гальмування.
  • Знижений рівень гучності.

Широка лінійка передавальних чисел дозволяє підібрати мотор-редуктор, що повністю відповідає вимогам харчового виробництва під конкретні проекти з урахуванням запланованих навантажень. Підприємства харчової промисловості можуть розраховувати на прийнятні ціни на приводні пристрої від ексклюзивного дистриб’ютора.