Точне рільництво — в чому воно полягає і яку користь приносить фермерам?

08.07.2021

Технології кардинально змінюють наше життя. Ще 50 років тому фермери використовували кінні упряжки під час збору врожаю. Нині сучасні трактори і комбайни встановлюють для автоматичного руху за траєкторію на полі, а безпілотні літальні апарати і супутники, що пролітають над полями, передають інформацію про стан посівів.

Сучасне точне землеробство — це підхід, який передбачає передове і ефективніше ведення господарства. Завдяки знанню власних ресурсів, використанню відповідного програмного забезпечення та автоматизації процесів управління господарство стає точнішим та економічнішим. Використовуйте системи точного землеробства Trimble і насолоджуйтеся їхніми перевагами.

землеробство

Керуйте своєю фермою

Всупереч доступності програм, додатків і методів землеробства, яких стає дедалі більше, у багатьох випадках фермери, як і раніше, залишаються прихильниками традиційних рішень. Чи відкриються господарі для впровадження нових технологій у свої ферми?

Що таке точне землеробство?

Розвиток точного землеробства набрав обертів, коли почали відстежувати положення сільськогосподарських машин з використанням супутникової системи. Наступним кроком у розвитку стала поява супутникових і аерофотознімків полів, прогнозування погоди, диференціація застосування доз добрив і вимірювання стану рослин. Трансформація та автоматизація агрокультури призвели до збору та обробки багатьох даних, складання топографічних карт, точного відстеження стану ґрунту та рослин для точного посіву та внесення достатньої кількості добрив.

Як ввести точне сільське господарство в ферму?

Для того, щоб вибрати правильні методи вирощування, ви повинні знати власний ґрунт. Тому перш, ніж впроваджувати технології точного землеробства, необхідно провести картографування і ґрунтові випробування.

Спосіб визначити мінливість поля з точки зору вмісту мінеральних речовин — зробити картування ґрунту. Вивчаючи якість ґрунту і вміст поживних речовин, фермери можуть з більшою точністю регулювати кількість використовуваних добрив і засобів захисту рослин. Це також полегшує вибір кращих агротехнічних процедур, які враховують різноманітну родючість ґрунту на одному полі і підвищують її врожайність.

землеробство

Моніторинг поля можливий завдяки сучасним сільськогосподарським машинам у поєднанні з сучасними супутниковими системами. Привабливим варіантом для багатьох фермерів є використання безпілотних літальних апаратів, які полегшують моніторинг і контроль умов на полі.

Дані, що відстежуються програмним забезпеченням, передаються в систему, яка за допомогою супутникової навігації розміщує їх. Зібрані дані були б марні без останнього кроку — аналізу. Аналіз відстежуваних чинників і створені алгоритми допоможуть скласти прогноз мінливості умов поля і стану ґрунту в окремі місяці або сезони.