Доставка ролів та їх асортимент

14.07.2021

За останні роки популярність суші та ролів значно зросла. Для багатьох вони стали улюбленими ласощами на свята або просто зустрічі з друзями, близькими. Доставка суші зі smaki-maki.com допоможе вам скоротати вечір в будь-якій компанії смачно. Про найпопулярніші різновиди ролів читайте далі.

Нігірідзусі

Виглядають вони дуже просто – це невеликі грудочки рису, зверху на які покладено шматочок риби, креветки або краба. Хоча здається, що зробити їх досить просто, необхідно, щоб сушист правильно приготував рис, насипав правильну кількість солі, цукру, перцю. Також під шматочком морепродукту може перебувати прошарок з васабі.

Гункан-макі

Назва цієї страви перекладається як «військовий корабель». Спершу кухар складає зі шматочка рису «кораблик», а потім обертає його листям норі. Зверху укладається ікра летючої риби, м’ясо краба, авокадо, кремовий сир — тут все обмежено лише фантазією сушиста. Для того, щоб роли вийшли смачними, а їсти їх було зручно, листи норі повинні бути преміальної якості.

Макідзусі

Це найпопулярніші роли в усьому світі. Вони виготовляються за допомогою спеціального бамбукового килимка – макісу. Всередині ролів знаходяться шматочки огірків, авокадо, риби, а саме блюдо нагадує невеликі циліндрики. Подаються макідзусі по 6-8 штук в порції на одного.

Футомакі

За змістом футомакі нагадують попередній вигляд ролів, але мають значно більші розміри. Це не дивно, адже назва перекладається як «великий рулет». Усередині футомакі звичайно знаходяться морепродукти, хоча зустрічаються варіанти з грибами, овочами. Сушисти воліють класти всередину мікс з різних продуктів – це виглядає дуже красиво. Ними легко наїстися.

Хосомакі

Вони також називаються «тонкі роли». Відносяться до одних з найбільш низькокалорійних страв в японській кухні – їх часто замовляють люди, що знаходяться на різноманітних дієтах. Одна порція містить 6 ролів. Всередині листа норі зазвичай рис і шматочки риби.

Темакідзусі

Характерною особливістю таких ролів є їх конусоподібна форма. Вони відносяться до так званих «хенд-ролів», тобто, сушист робить їх руками без будь-яких спеціальних пристосувань. Усередині темакідзусі ви знайдете рис, рибу, зелень – великі розміри дозволяють начинити їх по повній.

Урамакі

Це так званий «рулет навпаки» — листок норі знаходиться всередині, а рис зовні. Не кожен сушист вміє приготувати урамакі, зате вони навряд чи залишать когось байдужим. Прикрасами для цих ролів стають лосось, ікра летючої риби. Начинкою вибирають зелену цибулю, авокадо, огірок, вугор, форель, сьомгу, сир.