Як залишатися в безпеці, очікуючи евакуатор?

28.07.2021

Причин, за якими вам знадобиться евакуатор, може бути безліч. Хоча Спец Авто Львів робить усе можливе, аби дістатися до клієнта якомога швидше, це все ж займає певний час. Незалежно від того, перебуваєте ви на освітленому шосе чи на темній безлюдній вулиці, важливо подумати про свою безпеку, поки чекаєте прибуття спеціалістів з обслуговування. Є певні моменти, про які ви завжди повинні пам’ятати на випадок поламання машини або потрапляння в аварію.

Станьте на узбіччі

Щоразу, коли у вас трапляються проблеми, за можливості переміщуйте автомобіль на узбіччя. Спробуйте зупинитися в безпечному місці, де ваш транспортний засіб не заважає іншим машинам. Припустимо, ви залишаєтесь посеред жвавої дороги. У такому випадку це значно збільшить ваші шанси потрапити під інший транспортний засіб та отримати травму. Водночас уникайте також глухих кутів, щоб зробити ваш автомобіль видимим. Не ставте машину на схилі (або блокуйте колеса).

Видимість критично важлива

Увімкніть аварійне світло, як тільки відчуєте, що з машиною щось негаразд. Незалежно від того, перебуває ваш автомобіль на дорозі чи на узбіччі, використовуйте аварійні вогні. Також не забудьте встановити світловідбивальний попереджувальний трикутник позаду і перед вашим автомобілем, щоб попередити інших водіїв, які проїжджають повз. Якщо ви не чекаєте служби евакуації, переконайтесь, що ви стоїте на безпечному, але видимому місці, де вас можуть побачити інші водії. Бажано також не проводити багато часу біля свого автомобіля, оскільки це може становити серйозну загрозу безпеці. Наприклад, якщо ви знаходитесь поруч із вашим автомобілем, і якийсь інший водій врізався у нього, є великі шанси отримати травму.

Стійте на відстані принаймні кількох метрів від транспортного засобу і лишайтеся добре помітними. 

Бережіть акумулятор телефону

Спокусливо прокрутити стрічку соціальних мереж чи поспілкуватися з другом у месенджері, чекаючи прибуття евакуатора. Але незалежно від того, скільки заряду акумулятора лишилося, витрачати енергію на ігри та соцмережі може бути як мінімум ризиковано. Натомість те, що ви повинні робити, — це шукати контакти евакуатора та тримати з нею зв’язок.

Однак найкраще заздалегідь записати номер телефону, за яким можна викликати допомогу. Багато людей телефонують першій компанії, яку вони знаходять в Інтернет. В результаті можна переплатити чи потрапити до рук недосвідчених людей. Ось чому перед дзвінком слід провести невелике дослідження. Та це дослідження варто проводити в спокійних обставинах, а не на узбіччі поруч з пошкодженим автомобілем.

Будьте обережні з незнайомцями

Непрошена допомога завжди непередбачувана. Вас можуть і відбуксирувати до найближчої СТО, і пограбувати. Часто зловмисники працюють в парі. Поки один пропонує вам безплатну поїздку до найближчого міста, інший зайнятий крадіжкою речей з салону автомобіля, чи навіть самої машини.

Єдиний найкращий спосіб запобігти такій ситуації – це просто дочекатися евакуатора. Впевніться, що його прислала саме та компанія, до якої ви телефонували.

Ніколи не залишайте цінних речей в салоні, якщо ви вирішите залишити свою машину в дорозі. Тримайте при собі телефон, гроші, документи, кредитні картки тощо.

Майте запас води

Тримання пляшки води у вашому транспортному засобі може врятувати життя. Це може допомогти залишатись гідратованим під час надзвичайних ситуацій. А ще вода стане в пригоді при перегріві двигуна. Візьміть за правило класти пляшку свіжої води в автомобіль перед кожною поїздкою, навіть якщо вона планується нетривалою.