Як підготуватися до роботи за кордоном?

04.08.2021

Ні для кого не є секретом, що влаштувавшись на роботу за кордоном, сьогодні можна заробити пристойні гроші. Наприклад, Польща та Німеччина легше пережили останню кризу, викликану всесвітньою пандемією COVID-19. Ринок праці цих країн майже не постраждав, а навіть навпаки, зараз потребує людей, які готові працювати на найрізноманітніших вакансіях. Роботодавці з країн Західної Європи пропонують гідні умови праці, можливість кар’єрного зростання, іноді також надають своїм працівникам житло та харчування. Крім того, українці вже давно зарекомендували себе як надійні, пунктуальні та працьовиті люди.

Робота в Польщі – перевірений варіант

Робота в Польщі є вдалим рішенням, і зараз ми вам розкажемо, чому.

  • По-перше, поляки охоче наймають українців, адже беззаперечною перевагою є схожі менталітети, бо українці легко розуміють мову, культуру та традиції сусідньої держави. Як правило, у українців не виникає проблем із пошуком житла та адаптацією на новому місці.
  • По-друге, це вигідно для економіки країни, тому що підприємства та компанії мають працівників, які добре працюють. За даними Національного банку Польщі, 13% зростання ВВП Польщі відбувається саме завдяки українським економічним мігрантам.
  • По-третє, це, звісно, зручна логістика. Із України в Польщу можна дістатися різним транспортом (автобусом, потягом, машиною чи літаком), тож проблем із тим, аби приїхати на місце працевлаштування чи повернутися додому, майже не виникає.
  • По-четверте, уряд Польщі має дуже лояльні умови для офіційного працевлаштування та отримання подальших документів для українців, тож не треба турбуватися – якщо ви працюєте легально, то зможете отримати всі необхідні документи для подальшого перебування у країні.

Належна підготовка — запорука успіху

  • Якщо це ваша перша поїздка, то нормально, що ви трохи хвилюєтесь. Пам’ятайте, що найголовніше — це ретельно все спланувати та підготувати. Напишіть собі список справ, яким треба приділити час та увагу заздалегідь. Як правило, в цьому списку мають бути такі пункти:
  • Визначтеся, ким і як ви хочете працювати за кордоном. Чи це буде тимчасова робота, наприклад, на літній сезон, чи ви хотіли би працювати довгостроково, та, можливо, залишитися в країні на кілька років.
  • Підготуйте резюме та сертифікати. Якщо ви маєте будь-які документи, які посвідчують ваші знання, навички та основну кваліфікацію, то це може бути додатковою перевагою при працевлаштуванні.

Подумайте, чи плануєте ви їхати на роботу за кордон самі, чи, можливо, із чоловіком/дружиною, друзями чи родичами. Зараз є можливість поїхати за кордон, жити та працювати із близькими людьми. Це особливо може бути актуально для людей, які їдуть у Польщу вперше або просто не хочуть розлучатися з родичами на довгий час, або які вважають, що з друзями все виходить набагато краще.

Дізнайтеся про актуальний список документів, які потрібні для офіційного працевлаштування за кордоном. Ми наполегливо рекомендуємо працевлаштовуватись виключно офіційно та перебувати в іншій країні легально. Не вірте посередникам та іншим людям, які обіцятимуть вам красиву картинку без належних формальностей, адже дуже легко потрапити на шахраїв та вскочити в халепу.

Знайдіть надійну агенцію з працевлаштування. Обов’язково перевірте документацію агенції, дізнайтеся, скільки років вони влаштовують людей на роботу за кордон. Запитайте, чи отримаєте ви підписаний договір та які гарантії він надає. Кваліфікований спеціаліст має відповісти вам на всі запитання та допомогти знайти найвлучнішу вакансію, а також супроводжувати на всіх подальших етапах працевлаштування.

Кадрова агенція Workafforfd працює з 2013 року, і щороку ми допомагаємо знайти гідну роботу для більш ніж 2500 людей. Наша мета – з’єднувати роботодавців із працівниками. Щодня ми наполегливо працюємо, аби надати всім нашим клієнтам найкращі рішення у сфері кадрового консалтингу..

Для нас є важливим те, що працівники, які знайшли роботу за допомогою Workafford, далі працюють на підприємствах високого європейського рівня.

Зв’яжіться з нами, аби отримати додаткову інформацію.