Новорічні дерев’яні іграшки на ялинку

09.08.2021

Новорічні дерев’яні іграшки на ялинку – чудова альтернатива класичним скляним кулькам або яскравим пластмасовим. Вони допоможуть вам створити надзвичайну атмосферу тепла та затишку.

Історія дерев’яних прикрас на ялинку

Цікаво, але в старовину різьблені прикраси на новорічних деревах майже не зустрічаються. Першокласні кустарі-різьбярі жили в глухих селах, куди не дійшла міська новорічна традиція ставити ялинку аж до радянських часів. У моменти освоєння колгоспів в місцеві магазини та ярмарки стали завозити фабричні вироби, які під Новий рік поблискували з вікон сільських будинків.

Дерев’яні іграшки на ялинку – це скоріше добрий погляд із сьогодення в минуле очима сучасного майстра. У майстерно виточених мініатюрних фігурках стільки тепла і ніжності, що вистачить на всіх жителів планети.

Які тільки форми і види не приймає безмежна фантазія художника: танцюючі чоловічки і звірятка, крилаті птахи-ангели, сніговики, чобітки і рукавиці, казкові персонажі, хатинки, санки, сердечка, дзвіночки, домашнє начиння – список можна продовжувати нескінченно. Ці милі серцю дрібнички забирають в безтурботне дитинство, залишаючи всі проблеми і печалі десь далеко.

Тут теж крапку ставити не доводиться – інтер’єрна єдність дерева з будь-якими матеріалами унікальна. Атмосферна складова може бути досягнута будь-якими підручними засобами.

Переваги ялинкових прикрас із дерева

Отже, дерев’яні ялинкові прикраси мають деякі переваги над традиційними скляними виробами:

  • Вони зовсім не крихкі, не б’ються при транспортуванні або зберіганні;
  • Водячи дружні хороводи навколо ялинки, діти не ризикують поранитися в запалі веселощів;
  • Кожна деталька виготовляється з екологічно чистих матеріалів, тільки деревина і фанера. Як декоративні доповнення використовуються тканини, ялинові і соснові шишки, деревна кора, нитки і т.п.;
  • Технології деревообробки відкривають широкі можливості для моделювання, створення оригінальних форм і різних комбінацій з іншими матеріалами;
  • Жива ялинка «в дереві» виглядає особливо гармонійно. Відчуйте цей ефект на своєму заміському подвір’ї;
  • Набір дерев’яних ялинкових іграшок надає цілісність композиції в світлі задуманої тематики.

Кожен Новий рік – це чудова можливість спробувати новий спосіб прикрашання ялинки, наприклад, дерев’яними іграшками.