Гібриди кукурудзи від Mas Seeds

16.08.2021

Правильний вибір насінного матеріалу є запорукою гарних врожаїв. Замовивши різні сорти гібридної кукурудзи від виробника https://masseeds.ua/nasinnya/nasinnya/kukurudza під власні потреби, ви можете не турбуватися про майбутні сходи. Варто орієнтуватися в сучасних гібридах, представлених на ринку: для якого ґрунту вони підходять, в який час їх треба висівати та збирати, яка кліматична зона є оптимальною для них.

Ранні сорти кукурудзи

Це оптимальний варіант для регіонів з коротким теплим періодом, адже перший врожай можна зібрати досить рано: початки кукурудзи формуються вже на 77-84 день після посіву. Регіонами, де вирощуються такі сорти, є Полісся, північна частина України.

Середньостиглі сорти

Це надзвичайно популярні сорти в Україні, оскільки вони дають великі врожаї майже по всій території. Наш клімат є ідеальним для їх вирощування, особливо в степах та південних лісостепах країни. Гібриди цього типу гарно переносять короткотривалі засухи.

Пізньостиглі сорти

Сильною стороною таких сортів є більш високий генетичний потенціал, висока врожайність. Вегетаційний період наступає через 135-140 днів після висівання. Такі сорти також здатні витримати нетривалі посушливі періоди.

Цукрова кукурудза

Окремої уваги заслуговують цукрові сорти кукурудзи. Їх особливістю є низький вміст крохмалю в зерні і високий вміст цукрів. Цукрові сорти кукурудзи краще висаджувати на вологі ґрунти з незначною кількістю бур’янів. Зверніть увагу, що висаджувати їх можна кілька років поспіль в один і той самий ґрунт.

Кукурудза для поп-корну

Відомо, що не з кожної кукурудзи можна виготовити якісний поп-корн. Для цього культивуються спеціальні сорти. Найкраще такі різновиди кукурудзи ростуть в південних регіонах України. Рослини зазвичай досить кустисті та формують кілька початків на одній рослині.

Інші сорти кукурудзи

До менш популярних для вирощування сортів відносяться воскоподібна, плівкова, кремниста, японська кукурудза. Низька затребуваність цих сортів пов’язана з малою врожайністю та незначними можливостями використання.

Варто слідкувати за новинками на сайтах виробників посівного матеріалу – щорічно створюються нові сорти, які є все більш і більш витривалими, плодючими та смачним.