Смартфон як засіб для саморозвитку

31.08.2021

В середньому доросла людина проводить близько 4 годин на день в своєму телефоні, а підлітки — більше 7 годин. Й досі тривають дискусії щодо того, чи приносять смартфони більше шкоди, ніж користі, але, врешті-решт, все залежить від користувачів.

Якщо ви зловживаєте гаджетами, займаючись марною або навіть шкідливою діяльністю, ви в кінцевому підсумку даремно втрачаєте час. З іншого боку, той же телефон відкриває безліч можливостей для онлайн-навчання та самовдосконалення. Давайте подивимося, як використовувати свій смартфон для саморозвитку.

Вивчайте мову за допомогою свого телефону

Вивчення мов — відмінний спосіб розвивати розумову діяльність. Вивчаючи правила лексики й граматики нової для вас мови, ви тренуєте пам’ять. Крім того, знання кількох мов завжди стане в нагоді як для роботи, так й для особистого спілкування.

Скористайтеся Інтернетом для пошуку різних додатків та веб-сайтів з вивчення мов, оберіть найзручніший для вас ресурс. Наприклад, LiveXP — відмінна платформа для індивідуальних уроків з носіями різних мов. Ви можете вивчати, наприклад, англійську онлайн через свій iPhone, де б ви не знаходилися.

Cambly також відмінно підійде для вивчення англійської онлайн. Володіння англійською відкриває багато дверей для кар’єрного зростання, особливо в тому, що стосується викладання англійської мови в неангломовних країнах.

Вдосконалюйте свої навички програмування

Знання, досвід програмування та вивчення інших комп’ютерних мов — одна з найбільш затребуваних навичок на сучасному ринку праці. Навіть якщо у вас немає досвіду роботи в ІТ сфері, ніколи не пізно почати. Завдяки численним онлайн-платформам, контенту YouTube та безкоштовному програмному забезпеченню, доступному на вашому телефоні, ви також можете легко прокачати цей навик. Preply — одна з таких платформ, яка дозволяє вам спілкуватися з викладачами різних предметів, таких як інформатика, математика, контент-маркетинг та інші.

Опануйте сферу інвестування

Інвестиції приносять відмінний дохід, який обіцяє велику фінансову свободу в майбутньому. Існує безліч способів інвестування, від акцій до нерухомості й аж до криптовалюти. Залежно від вашого інтересу, попереднього досвіду й поточних знань ви можете вибрати кращий для себе варіант інвестування та дізнатися, що можна й чого не можна робити. Інвестування може принести величезний прибуток та відкрити для вас абсолютно новий світ. Такі сайти, як Udemy, Morningstar та Coursera, пропонують комплексні й доступні курси для початківців інвесторів.

Отримайте спеціалізацію або ступінь

Інтернет дозволяє здобути нові знання та навички. Далі ви можете спеціалізуватися в певній галузі або навіть отримати ступінь бакалавра або магістра і навіть дипломи онлайн. Престижні університети, такі як Гарвардський і Колумбійський, також співпрацюють з різними онлайн-сайтами, такими як Coursera і Udemy, щоб запропонувати свої власні курси, на які можна записатися онлайн. Після закінчення курсу вам видається сертифікат, який потім можна додати в своє резюме й профіль в LinkedIn.

Покращуйте фізичне та емоційне здоров’я

Фізична й розумова підготовка не повинна обмежуватися тренажерним залом або заняттями йогою. Ви можете легко тренувати своє тіло й тримати в тонусі розумову діяльність, використовуючи тільки телефон та кілька тренажерів. Наприклад, ви можете регулювати споживання води за допомогою програми Drink Water Reminder. Точно так же додатки, такі як Fitify і MyFitnessPal, допоможуть вам з тренуванням з використанням встановленого вами плану. Ви також можете відстежувати свій прогрес в фітнесі та бачити, наскільки ефективно ви досягаєте бажаних цілей.

Якщо ви хочете займатися більш інтерактивними та складними завданнями поза стінами будинку, скористайтеся додатками, які допоможуть вам долати марафони на дистанції 5 або 10 кілометрів. Нові вправи, контроль харчування, оптимальний розклад тренувань — все це надайте своєму смартфону.

Хоча фізична підготовка дуже важлива для здорового способу життя, не варто забувати також й про психо-емоційний стан. Практика усвідомленості може значно поліпшити ваші когнітивні функції, такі як пам’ять та концентрація, а також заспокоїти розум. Однак це вимагає терпіння й послідовності. Використання телефону для вдосконалення техніки усвідомленості в будь-якому місці і в будь-який час в кінцевому підсумку позитивно вплине на ваше здоров’я: полегшення хронічного болю, регулювання рівня артеріального тиску й запобігання шлунково-кишкових проблем.

Загалом, ваш мобільний телефон — ваш найкращий помічник у навчанні та саморозвитку, який завжди під рукою. Тому переконайтеся, що ви отримуєте від цього більше, ніж втрачаєте, займаючись різними видами діяльності за допомогою інтернету і вашого гаджета.