Види суші та їх користь

10.11.2021

Створити гарну атмосферу під час вечері нескладно – красиво прибраний стіл, келих вина та порція свіжих щойно приготованих суші. Якщо ви живите в Сумах, з останнім вам допоможуть працівники ресторану sumy.sushi-go.com.

Що таке суші, роли та сашимі?

Сашима — невеликий шматочок сирої риби, це чистий білок. Тому тут найголовніше — лише якість самої риби.

Суші – це грудочка рису (білок) і зверху риба, як правило, вугор, бувають варіанти з додаванням омлету, це теж білок.

Роли — рулет, обгорнутий в листя водоростей, усередині начинений рисом та іншими інгредієнтами (риба, морепродукти, овочі).

Користь основних інгредієнтів

В більшості ролів використовуються рис, риба, водорості. В якості добавок вкладають імбир, васабі.

  • Рис, який використовується в суші та ролах, відрізняється від стандартного. По-перше, він менш поживний, у ньому менше білка, ніж у інших видах рису. Але це джерело вуглеводів. По-друге, у приготуванні використовуються цукор та рисовий оцет;
  • Риба – це також білок. У рибі багато корисних вітамінів: D, В1, В2, В6, В12, Н і PP, а також пантотенова кислота. Риба містить багато необхідних для організму людини мінеральних елементів, серед яких переважають фосфор, кальцій, калій, натрій, магній, сірка;
  • Водорості (ламінарія) – це йод та альгінати – те, що корисно для кишківника;
  • Імбир — вже давно відомо, що корінь є імуностимулятором і має властивості антиоксиданту. Знижує холестерин, позбавляє втоми, тонізує, виводить паразитів, підвищує імунітет.

Васабі в Україні роблять із хріну, гірчиці та зеленого барвника. Як хрін, так і гірчиця є досить корисними. Барвник же не впливає на поживну цінність продукту, не є шкідливим.

Суші та спорт

Сашимі та суші — чудова їжа для тих, хто активно займається спортом. Так як це чистий білок, він посилює синтез білка м’язів на 30-100%. Білок прийнято вживати до тренування за 1-1,5 години, саме стільки потрібно організму, щоби нормально провести процес травлення. Або після тренування протягом трьох годин.

Якщо ви любитель роли, то важливо вибирати негарячі роли, без обсмажування в клярі. Тобто віддавати перевагу ролам з лососем, тунцем, креветками, восьминогами, морськими гребінцями, курячим філе або овочами.