Шоколадна дієта з Millennium

26.11.2021

Чи можна схуднути, вживаючи тільки шоколад Millennium? Виявляється, так! Це називається шоколадна дієта і вона по правді працює. Для неї підходять усі види шоколаду: гіркий, молочний та білий теж. Як це робити правильно? Читайте далі.

Що таке шоколадна дієта?

Дієтична програма передбачає вживання 100 г шоколаду на день. При цьому добова доза калорій дорівнюватиме 550 ккал. Наприклад, знаменита гречана дієта має добову калорійність близько 980 ккал. Добову норму шоколаду можна розділити на три прийоми їжі, кожен з яких супроводжується чашкою кави без цукру. Тривалість такої дієти може бути не більше кількох днів – як розвантаження. Зауважте, що більша кількість днів може нашкодити вашому організму, тому не варто розтягувати дієтичну програму.

Під час дієти потрібно пити велику кількість води (1,5-2 літри на добу), інші продукти, солодкі напої варто виключити з раціону на час розвантажувальних днів.

Які можуть бути види шоколаду

При виборі шоколаду для схуднення необхідно врахувати основні властивості і калорійність кожного з видів.

Гіркий

Найчастіше при схудненні використовують гіркий шоколад. Існує думка, що тільки натуральний шоколад із високим вмістом какао (не менше 70%) здатний ефективно боротися із зайвими сантиметрами. Його калорійність дорівнює 540 ккал на 100г продукту. Відповідно до правил шоко-дієти, добова норма продукту має перевищувати 100г. Тому кількість калорій у денному раціоні зводиться до мінімуму. Краще, якщо ви будете брати екстра-чорний шоколад.

Молочний

Незважаючи на всі запевнення про користь гіркого шоколаду, молочна варіація улюблених ласощів не менш ефективна. Якщо калорійність гіркого виду становить 540 ккал на 100г, то в разі молочним варіантом вона дорівнює 545 ккал на 100г. Як бачите, різниця не надто помітна. Тому молочний шоколад можна віднести до списку «дозволених» на період дієти.

Білий

Білий шоколад містить у своєму складі більше цукру, ніж інші види. Крім того, при його виготовленні використовується какао-олія, у той час як до складу молочного та гірко шоколаду входять перетерті какао боби. Саме вони беруть участь у процесі спалювання жирів. Можна використовувати білий шоколад для різноманітності денного меню, але будувати на ньому день не варто.