Чим торгують на електронних торгах?

19.12.2021

Система Прозорро була розроблена у рамках підтримки реформи щодо боротьби з корупційними діями в Україні у 2016 році. Вона призначена для виведення на продаж різних товарів, що купуються за програмою державних закупівель. Перелік продукції має широкий асортиментний ряд. Це пов’язано з тим, що багато компаній перейшли на цю платформу добровільно або за рішенням уряду України.

Які позиції можна зустріти у продажу?

Розширення напрямів діяльності системи Прозорро призвело до того, що асортименти розширилися на велику кількість позицій. У тому числі можна назвати такі варіанти.

  1. Торги пов’язані із продажем майна банківських організацій. Це може бути нерухомість будь-якого характеру, транспортні засоби, земельні ділянки, різноманітні матеріальні цінності.
  2. Продаж рухомого та нерухомого майна, яке раніше належало державним та комунальним компаніям.
  3. Продаж об’єктів, що стосуються малої приватизації. Це можуть бути акції, різні права на кредитні зобов’язання, майнові позиції, нерухомість чи транспортні засоби та багато іншого.
  4. Торги для отримання можливості для оренди нерухомості чи земельних ділянок.
  5. Торги на майно компаній, що стали учасниками процедури ліквідації чи банкрутства.
  6. Продаж майна державних підприємств. Наприклад, залізнична компанія, державна поштова служба та багато інших варіантів.
  7. Різні товари та сировина для постачання виробничих ліній.
  8. Нафтопродукти, газ, електроенергія, вугілля та деревина.
  9. Продаж різноманітних сертифікатів та дозволів використання викопних з надр землі та їх видобуток.

Всі ці товари можна придбати на сайті Прозорро на офіційному рівні. Це забезпечить користувачам простоту проведення процедури, а також призведе до отримання великої кількості інших переваг.

Плюси від участі у торгах через Прозорро

Цей сервіс було створено для контролю виробництва та збуту різних товарів. Серед переваг від використання сервісу «Прозорро» можна виділити ряд наступних моментів:

  • всі угоди мають прозорість завдяки публічності даних;
  • під час роботи з сервісом можна виключити штучне підвищення цін;
  • користувачі працюють без посередників, і покупці виходять безпосередньо до замовника;
  • виключення виплати хабаря за корупційних схем;
  • повна безпека проведення аукціону, оскільки всі користувачі перевіряються;
  • отримання повноцінних та постійних точок збуту та постачальників;
  • можливість економії часу на пошук покупців;
  • швидкість продажів за допомогою єдиного сервісу для країни;
  • можливість суттєвої економії на купівлі та організації продажу товарів.

Всі ці переваги для користувачів можна доповнити позитивними сторонами держави. Влада України може відстежувати видобуток та постачання у повному масштабі. Це призводить до можливості одержання повноцінних аналітичних даних.

На сайті Української Універсальної Біржі можна уточнити, чим торгують на електронних торгах. Користувачеві потрібно лише перейти за цим посиланням https://www.ueex.com.ua/rus/presscenter/news/drevesina-i-ee-tsena-i-osobennosti-prodazhi-lesomaterialov-v-ukr/ та ознайомитись з усіма даними. Додатково на сайті можна провести реєстрацію та авторизуватися як повноцінний учасник торгів.