iPhone 12 та iPhone 12 міні в чому різниця? Огляд від Свайп

24.12.2021

Ці дві моделі айфонів від Apple мають низку відмінностей між собою, читайте подробиці у статті.

Восени минулого року Apple представив дві свої новинки: Айфон 12 та Айфон 12 міні, спантеличивши користувачів питанням вибору. Міні-версія побила всі рекорди мініатюрності, тому що ніколи раніше виробник не випускав таких невеликих пристроїв. Ці дві моделі мають низку відмінностей між собою. У чому вони?

Чим відрізняються айфони

Зазначимо, що обидва гаджети йдуть в упаковці з кабелем. Більше жодних пристроїв ви там не виявите: навушники та зарядний пристрій залишилися в минулому. Своє таке рішення бренд пояснив турботою про навколишнє середовище та бажанням скоротити викиди вуглецю на планеті, що влаштовує не всіх потенційних покупців.

Проте у моделей з’явилося чимало шанувальників. З назв можна зрозуміти, що найголовніша відмінність полягає у розмірі. Місткості акумуляторів також різні, втім, як і ціна. Apple iPhone 12 здатний працювати неймовірно довго в режимі автономності, коштує він дорожче.

Ось інші відмінності:

  • Айфон 12 важить 164 грами, а міні-версія — 135;
  • Роздільна здатність дисплея Айфон 12 становить 2532х1170 пікселів, а міні — 2340×1080;
  • Розміри Айфон 12 становлять 14,67 х 7,15 х 0,74 см, а Айфон 12 міні — 13,15 x 6,42 x 0,74 см.

Схожість полягає у корпусах обох пристроїв. Краї у торців гострі, задня панель виконана зі скла Corning Gorilla Glass 5 – інноваційного та міцного. Девайси отримали блок з подвійною камерою, а надкушене яблуко розташоване по центру, як і інші моделі цього бренду. Передня панель відрізняється керамічним щитком, що надійно захищає від шкідливих впливів ззовні. За словами розробників, ця особливість зробила пристрій максимально міцним.

Яка продуктивність

Чіпсет Apple A14 Bionic, яким оснащені обидві моделі, працює за п’яти нанометровим процесом. Саме це дає можливість Apple iPhone 12 Mini справлятися із трильйоном завдань. Процесор на 16 ядер відрізняється тим, що працює набагато швидше, ніж у попередників. Акумулятор показує більшу продуктивність при автономній роботі, ніж будь-коли.

Обидві моделі підтримують технологію 5G, але вона не надто актуальна для України, хоча це питання часу. Великий плюс полягає в тому, що виробник приділив велику увагу камерам. Вона подвійна у обох моделей, а її роздільна здатність становить 12 + 12 МП. Тепер можлива зйомка в форматі Dolby Vision, причому навіть в умовах темряви.