Ремонт та реставрація турбін в компанії «Профтурбо»

30.12.2021

Є певні особливості в «поведінці» автомобіля, які для водія з досвідом є ознаками несправності турбін двигуна. До них відноситься збільшення витрат масла та палива, погіршення динамічних показників розгону, дим з вихлопної труби та інші. Компанія «Профтурбо» пропонує послуги з кваліфікованого ремонту турбін. Подробиці є на сайті https://www.profturbo.com.ua/ua/. Послуги включають в себе діагностику, ремонт, реставрацію та надання рекомендацій відносно подальшої експлуатації.

Чому виникають несправності турбін

Причин несправностей може бути декілька, і автомобілістам не завадить знати ці причини. Один з варіантів – попадання в масло частинок бруду, які здатні поступово полірувати втулки, закругляючи їхні краї. А велика стороння частинка в маслі здатна утворити у втулці глибоку борозну. Такі самі чужорідні частинки, потрапляючи в компресорну частину, пошкоджують компресорного равлика, а сіль викликає ерозію лопатей компресорного колеса, і за певних умов вони можуть навіть зламатися.

Якщо сталося так, що масляний канал з певних причин (наприклад, при попаданні герметика) звужується, то виникає недостатність мастила. До негативних результатів призводить також забруднення масла хімічними речовинами чи змішування масла та палива, внаслідок чого змащувальні властивості масла погіршуються. Можуть бути і інші причини несправностей турбін, зокрема критичне підвищення температури на втулках, перекрут та передув.

Реставрація турбін в компанії «Профтурбо»

Якщо ресурс турбокомпресора ще не вичерпаний, економічно вигідно не купувати новий, а провести реставрацію турбін. В компанії «Профтурбо» виконуються всі операції з реставрації. Робота починається з огляду для визначення пошкоджень, потім виконується очищення та промивання складових частин турбокомпресора, піскоструминна обробка деталей. Якщо деякі деталі повинні бути замінені, агрегат демонтується, а пошкоджені деталі замінюються на нові. З використанням високоточного обладнання виконується балансування валу. Коли реставраційна робота завершується і агрегат знов збирається, проводиться перевірка роботи турбіни у критичному режимі (для цього використовується спеціальне обладнання).

Всі роботи проводяться в приміщеннях, де забезпечена ідеальна чистота, щоб запобігти попаданню навіть невеличких частинок бруду та пилу всередину агрегату. На відремонтований турбокомпресор надається гарантія компанії «Профтурбо».