Популярні роли та їх особливості

10.01.2022

Страви японської кухні вже давно стали популярними в Україні. Зокрема, багато хто полюбляє замовляти роли та суші. Це чудовий варіант для зустрічі з друзями, вечірки або вечері. Доставка японської їжі та піци всього за 29 хвилин в більш ніж десятьох містах доступна користувачам сайту smaki-maki.com.

Найпопулярніші роли

Роли – улюблена багатьма страва, яка складається з рису, риби та водоростей. Спробуйте зробити такі види ролів:

  • Нігірі — це тип суші, що складається з довгастої кульки рису для суші, зазвичай увінчаного васабі та шматочком сирої риби. Нігірі може включати сиру рибу, варені креветки (ебі), кальмари (іка) та вугра (унагі);
  • Макі — роли з морепродуктами, овочами, рисом для суші та іншими приправами, загорнутими в лист норі. В якості інгредієнтів використовуються вершковий сир, копчений лосось, болгарський перець і хрустка темпура з креветками. Зверху додають насіння кунжуту, кунжутну олію, срірачу, ікру летючої риби (тобіко) або пряний майонез.
  • Темакі, що перекладається як «згорнутий вручну», — це тип суші, що складається з рису, риби, овочів або інших начинок, укладених у конус норі. Ви можете замовити спеціальні рулети, такі як гострий рулет з тунця або рулет з лосося. Суші-кухарі також нарізають овочі тонкими смужками як гарнір для рулету.
  • Футомакі, що перекладається як «жирні суші», нагадують макі, але є значно більшими. Вони надзвичайно популярні, тому багато хто часто називає їх макі. Футомакі традиційно означає суші-рол, що містить приправлений рис і безліч начинок. Хосомакі:
  • Хосомакі означає «тонкі булочки». Цей тип рулету макі тонший, ніж рулет футомакі. Для його приготування використовується лише половина листка водорості норі та всього одна-дві начинки. Нарізають їх рівно або трішки під кутом;
  • Урамакі: як і макі-суші, урамакі — це рулет з рису, риби та гарнірів, покриті водоростями норі. Однак, в Урамакі рис знаходиться зовні, а не в середині. Урамакі часто містить більше начинок, ніж макі-суші. Поширені типи рулетів урамакі — це каліфорнійський рол, рулет-павук (містить краба з м’яким панциром), рол темпура та рол дракона.

Зазвичай суші подаються з соєвим соусом, вассабі та імбиром. Іноді сушисти додають до своїх страв скибочки лимонів.