5 порад, як краще вивчати англійську мову

19.01.2022

Ефективне вивчення англійської не може бути нудним і неприємним. Хоча для декого це може здатися саме так. Все тому, що часто використовується стандартизований підхід до навчання, а це із самого початку навряд чи в когось може викликати захоплення і залученість в процес. Отже, головне, що треба розуміти — вивчення будь-якої мови вимагає диференційованого підходу з ретельним підбором інструментів.

Для багатьох людей вміння вільно говорити англійською є їхньою кінцевою метою. Робота над своїми мовленнєвими навичками вимагає часу та зусиль, але ви можете досягти прогресу, якщо будете цього дотримуватися. Так, дисципліна важлива, особливо при проходженні іспитів з англійської мови https://englishoffice.com.ua/ua/international-examinations/. Наступні ж поради допоможуть впевненіше почуватися в процесі вивчення англійської.

Знайдіть свій стиль навчання

Мозок у всіх працює трохи по-різному. Добра порада для набуття будь-якої нової навички — виробити власний стиль навчання. Є три основні стилі навчання:

  • Аудіальне навчання: ви найкраще вчитеся, слухаючи та вимовляючи нову інформацію.
  • Візуальне навчання: ви найкраще навчаєтесь, дивлячись на зображення з новою інформацією.
  • Кінестетичне навчання: ви найкраще навчаєтесь, виконуючи фізичні дії, пов’язані з новою інформацією.

Для простих вправ із вивчення мови ви маєте адаптувати дослідження до вашого власного мозку. Ви візуал? Запам’ятайте ці картки, малюючи картинки. Ви кінестетик? Придумайте дію, яка супроводжуватиме кожне нове слово.

Слухайте англійську

Дуже важливо удосконалювати не лише свою вимову, а й навички аудіювання. Навіть якщо ви не дуже любите музику, прослуховування пісень або відеокліпів англійською мовою допоможе вам визначити нові слова та вирази, які ви зможете використати пізніше. Подкасти також дуже корисні для покращення визначення англійських звуків та інтонації. Те саме стосується і голосових чатів.

Не варто хвилюватися, якщо ви не розумієте всього, що чуєте чи читаєте, — ви почнете розуміти завдяки контексту. Контекст є надзвичайно важливим і дасть вам багато підказок про значення нових слів або виразів, що підтверджується практикою навчання на курсах англійської мови https://englishoffice.com.ua/.

Запишіть себе на диктофон

Декому не подобається звук власного голосу. Проте це може бути потужним інструментом, що допомагає вам покращити свої розмовні навички. Спробуйте записати на диктофон свою вимову англійською та прослухайте її. Ви зможете почути, як ви звучите для інших, та помітити свої помилки. Цей метод можна використовувати, щоб практикувати нові фрази та словниковий запас, а також покращити свою вимову.

Зв’яжіть англійську зі своїми захопленнями

Коли вам подобається щось вивчати, це набагато легше запам’ятовується. Тому інтегрувати вивчення англійської мови в те, що ви вже любите робити у вільний час, — чудова ідея.

Наприклад, якщо ви любите готувати, спробуйте приготувати їжу за книгами рецептів англійською мовою або перегляньте кулінарні шоу англійською мовою. Якщо вас цікавить історія, спробуйте читати дитячі книги з історії англійською мовою.

Вчити слова та висловлювання, пов’язані з важливими для вас речами, набагато веселіше, ніж просто слідувати підручникові. Це, окрім того, буде менше схоже на навчання, а більше на гру, що підвищить ймовірність ефективного освоєння мови.

Не бійтеся робити помилки

Помиляються всі, навіть носії мови. Не дозволяйте страхові блокувати ваші спроби. Настане день, коли ви самі розумітимете, які помилки робите, і зможете виправляти їх без допомоги викладача. Але до цього моменту вам потрібно використовувати мову, а помилки — найкращий спосіб вчитися.

Навіть якщо ви не знаєте, як щось сказати, постарайтеся не перекладати безпосередньо, знайдіть іншу стратегію та застосуйте свою уяву, аби передати те, що ви хочете сказати. Намагайтесь використовувати прості вирази. Іноді короткі та прості фрази допоможуть вам почуватися комфортніше і висловити словами те, що ви думаєте.