Популярні різновиди піци

24.01.2022

Піца – одна з найбільш популярних страв, яку можна всього за 40-50 хвилин отримати доставкою або приготувати самостійно. Ресторан «Смакі-макі» пропонує до вашої уваги широкий асортимент піци у Вінниці, який включає найбільш популярні світові рецепти.

Гавайська піца

Незважаючи на свою назву, гавайська піца – це винахід канадців, класичний пиріг в американському стилі з сиром, шинкою та шматочками ананаса. Спочатку його створив Сем Панопулос в Онтаріо в середині 1960-х років, коли він додав ананас до страви і почав подавати його клієнтам свого ресторану Satellite.

Покупцям це сподобалося, і незабаром гавайська піца потрапила до Сполучених Штатів, а далі – в Європу.

Піца Капрезе

Це різновид італійської піци, яку традиційно подають з помідорами черрі, моцарелою ді буфала, оливковою олією та листям свіжого базиліка. Це чудовий спосіб використати залишки помідорів, а деякі кухарі люблять закінчувати його крапелькою бальзамічного соусу зверху.

Піца Пепероні

Піца Пепероні — американський сорт піци, який включає одну з найулюбленіших начинок у країні. Назва походить від слова «pepperoni», що позначає «гострий перець» італійською, але в наші часи так називають ковбасу салямі, яку зазвичай готують із суміші яловичини, свинини та спецій.

Популярність піци пепероні почала зростати лише в 1950-х роках. Зараз піца з яловичиною та пепероні є найпопулярнішим різновидом піци, але є й такі варіанти, як рибна піца пепероні та піца з портвейном.

Піца Маргарита

Піца Маргарита – королівський делікатес в прямому значенні цього слова. В 1889 році королева Маргарита Савойська відвідала Неаполь, де їй подали піцу, яка нагадувала кольори італійського прапора: червоні помідори, білий сир моцарелла та зелений базилік.

Його приготував шеф-кухар на ім’я Рафаеле Еспозіто з піцерії Brandi, якому приписують створення рецепту. Королева любила цю страву, й Еспозіто назвав страву на її честь – піца Маргарита. Насправді, таку піцу також готували до цього часу, і її можна датувати принаймні 1866 роком, коли найпопулярнішими начинками для піци були базилік, сир і помідори, але страву ще не назвали «Маргарита».