Робота за кордоном: на що звернути увагу під час пошуку

26.01.2022

Усі, хто бажає працювати в Європі мають різні причини на це. Хтось хоче переїхати, хтось шукає тимчасовий заробіток. Робота за кордоном цікава насамперед можливістю виїхати та отримати шанс на інше життя. Але рідко хто знає, з чого розпочати і де власне знайти вакансії.

Проблеми під час роботи без оформлення

На жаль, через високу затребуваність на роботу за кордоном трапляються випадки недобросовісного відношення. Ненадійні посередники обіцяють вакансії, які не відповідають опису. Високим є ризик вигнання з країни внаслідок хибно оформлених документів. Тому до пошуку роботи за кордоном потрібно ставитись уважно та відповідально.

Що ви матимете, працюючи легально

Отримуючи робочу візу, ви отримуєте право на проживання і роботу в іноземній країні на визначений термін. Договір із роботодавцем реєструється у відповідних державних структурах, виплачується офіційна заробітна плата. Тому робітник захищений не лише контрактом, але й державою. Офіційна робота передбачає наявність медстрахування. Страховка гарантує виплату лікарняних у разі хвороби та право на отримання якісної медичної допомоги. Варто також зазначити, що легальні працівники мають високі шанси здобути дозвіл на постійне проживання в іноземній країні і подальше отримання громадянства. Тому якщо вирішили поїхати на заробітки, розглядайте виключно офіційний договір.

Чим корисні сервіси з пошуку роботи за кордоном

Посередники з працевлаштування допомагають знайти підходящу вакансію, сприяють з оформленням потрібних документів для робочої візи. Також вони допомагають вникнути у тонкощі зарубіжного ринку праці, перекласти документи на потрібну мову, дізнатися, які вакансії більше відповідають вмінням робітника. Взаємодія з сервісом сильно підвищує вірогідність отримання хорошої роботи в Європі, прискорює процес влаштування на роботу.

Дізнайтесь побільше інформації

Знайдіть відгуки про сервіси з працевлаштування в інтернеті, в соцмережах, на форумах. Дізнайтесь яка потрібна віза, як її оформляти, чи буде підписано договір з роботодавцем, як проходить оплата праці, які надаються гарантії.

Щоб знайти вакансії відвідайте сервіс пошуку роботи за кордоном безкоштовні вакансії. Тут ви знайдете актуальні вакансії на будь-який смак. Наприклад, робота зварювальника за кордоном

Щоб знайти варіанти роботи в Німеччині перейдіть за посиланням https://youcan.eu/uk/vacancies?country=614648a401ee50f185d98f71

Дослідіть відгуки в Інтернеті

Не полініться і знайдіть і прочитайте відгуки робітників про роботодавця та сервіс пошуку роботи. Не враховуйте дуже добрі та дуже негативні записи, адже одні пишуть зацікавлені особи, інші – конкуренти. Сьогодні ринок вакансій на закордонному ринку дуже широкий. Трапляються нечисті на руку підприємці, які заманюють кандидатів низькою вартістю посередницьких послуг та занадто гарними умовами. Наприклад, вам можуть запропонувати легальну роботу по біометрії. Тому будьте розумними та не зв’язуйтесь з нечесними роботодавцями.