Популярні види ролів в Тернополі

27.01.2022

Суші-роли — це страва, де рис для суші кладуть у водорості норі, а потім згортають. Існує безліч видів суші-ролів. Якщо ви бажаєте придбати суші в Тернополі зі швидкою доставкою за адресою, ресторан Sushi-Go допоможе вам в цьому. Які роли вважаються найбільш популярними – про це далі.

Нігірі

Вважається найпоширенішим видом і найкращими класичними суші-ролами японців. Рецепт їх приготування доволі простий – на крихітний шматочок рису вкладається рибне філе, креветки.

Макі

Часто називають макідзуші або іноді називають «каліфорнійським ролом» — це тип суші, де риба, овочі та рис для суші кладуться один на одного, а потім згортаються за допомогою листа норі.

Веселковий рулет

Веселковий рулет або також відомий як рулет Макі, що містить огірок та м’ясо краба (зазвичай імітація). По суті, це каліфорнійський рол, увінчаний авокадо, лососем, тунцем (принаймні одного виду), креветками та жовтим хвостом.

Веселковий рулет зазвичай складається із 6-8 ролів, які створюють єдину композицію. Завдяки барвистим начинкам із сирої риби він може бути привабливим для очей.

Каліфорнійський рол

Каліфорнійський рол містить м’ясо краба (імітація), огірок та авокадо. В основному це виглядає як суші-роли навиворіт, де рис для суші знаходиться зовні, а листи норі можна побачити всередині зі згаданими інгредієнтами.

Каліфорнійські суші-роли можуть бути хорошим джерелом клітковини з принаймні 3,6 грамами і 7,6 грама білка в одному ролі. Єдиний їх недолік – велика концентрація натрію через солоність.

Урамакі

Дехто в країнах зарубіжжя називає їх «бунтівний рулет», тому що процес приготування кардинально протилежний до класичного. Це означає, що роли згортаються «навиворіт», при цьому вміст вміщується всередину, а зовні загортається рисом для суші.

Темпура

Роли з креветками Tempura виготовлені зі смаженої в клярі креветки темпури, рису для суші, листів норі, огірка та авокадо в стилі Урамакі. Здебільшого рулетики з креветками в темпурі покриті пластівцями та смаженим насінням кунжуту. Зазвичай до цих ролів подається соус, виготовлений із саке, міріну, цукру та соєвого соусу.

Темакі

Відомі як «ручні роли». Якщо при приготуванні звичайних ролів використовуються бамбукові килимки для згортання, то в даному випадку роли виготовляються повністю вручну. Для цього шеф обережно формує страву власними руками без допоміжних засобів.