Які роли замовити у Львові

27.01.2022

Ще близько десятиліття тому ніхто навіть не міг уявити, що страва із рису, морепродуктів та водоростей, сирої риби стане такою популярною в Україні. Зараз молодь та старше покоління часто замовляють роли з доставкою додому чи в ресторані в якості основної страви.

Замовити найбільш популярні суші у Львові ви зможете на сторінках сайту Sushi-Go. Тут є як невеликі порції, так і сети для великої компанії.

Що таке макі?

Макі (Makiushi) — це традиційний суші-рол, який складається з риби, овочів, рису, загорнутих у водорості. Суші-рол іноді включають різні соуси, а м’ясо може бути як вареним, так і сирим.

Види макі

  • Хосомакі: дуже тонкі суші розміром приблизно 2,5 сантиметри. Хосомакі готується з норі («папір» з морських водоростей), рису та одного інгредієнта, яким може бути м’ясо або овоч.
  • Чумакі: зазвичай близько 3-4 сантиметрів в діаметрі, містить 2 або 3 різні інгредієнти замість лише одного, як це характерно для Хосомакі.
  • Футомакі: найбільший з рулетів макі, Футомакі, зазвичай має 5-6 сантиметрів в діаметрі і може включати 4 або більше інгредієнти, не включаючи рис і норі.
  • Урамакі: більшість суші-ролів мають норі в якості зовнішнього шару (в якості обгортки), але для урамакі суші-рол вивертається «навиворіт», при цьому рис стає зовнішнім шаром, а норі всередині утримують інгредієнти.
  • Темакі: також відомий як «ручний рулет», виглядає як ріжок морозива, темакі створені спеціально для того, щоб тримати їх в руці під час їди.

Найбільш популярними ролами на сьогоднішній день залишаються «Дракон», каліфорнійський та бостонський рол, тигровий рол, «райдужний», «Аляска», «Філадельфія».

Макі VS. Сашімі

Сашимі – це тонка скибочка сирої риби, а не рулет. Немає рису, норі або овочів для сашимі, як це характерно для макі. Хоча шматочок сирої риби може здатися простим, освоєння техніки може зайняти кілька років. Сашімі зазвичай подають з дайконом (японською редькою), соєвим соусом і васабі.

Нігірі VS. Mакі

Нігірі — це суші, які готуються шляхом поміщення одного шматочка м’яса (риби, креветок, гребінців тощо) на спресований вручну прямокутний блок рису. Невеликий шматочок васабі зазвичай кладуть між рисом і рибою.