Розвиток інформаційних технологій у 2022 році

31.01.2022

На відміну від інших сфер, IT-ринок за два останні роки анітрохи не похитнувся, а, навпаки, цілком досяг успіху. Світові аналітики дають впевнений прогноз зростання IT на 8,6%, що вдвічі більше, ніж прогнозоване зростання світового ВВП. Розглянемо, якими ж будуть основні тенденції та напрямки розвитку.

Інвестиції IT на цифрову трансформацію

Майже весь світ перейшов на віддалений режим роботи. І завдяки гнучкості IT у цей період, стало можливим поява нових сервісів і вдосконалення наявних. І ось основні тенденції розвитку інформаційних технологій на 2022 рік:

  • Стрімкий перехід до хмарних технологій. Захист і оптимізація оновлених хмарних ресурсів.
  • Ефективне й коректне використання даних, інтеграція між бізнес-користувачами й платформами.
  • Кіберзахист – розвиток технологій захисту даних на рівні ПЗ, шифрування інформації, децентралізований аналіз і обробка.
  • 5G – буде запущено безліч проєктів для тестування автономних мереж.
  • Екологічні заходи – важливим напрямком IT буде зменшення енерговитрат, досягнення вуглецевої нейтральності, перевикористання обладнання.

Штучний інтелект

  • Розвиток і застосування сценаріїв з ШІ, завдяки якому відбудеться зростання ринку гіперавтоматизації бізнес-процесів. У час, що звільнився, люди зможуть більше займатися творчими й складними проєктами.
  • Стрімке зростання популярності чат-ботів, адаптація сервісів під завдання компаній.
  • Впровадження ШІ у пошукові системи, оцінка смислового зв’язку між запитом і конкретним текстом.
  • Розвиток автономних систем, здатних самостійно змінювати алгоритми без зовнішніх оновлень.
  • Завдяки інтеграції алгоритмів ШІ й додаткових датчиків, виробники VR/AR обладнання зможуть експериментувати з повним зануренням. Люди зможуть спілкуватися, працювати разом, лише надівши віртуальний шолом.
  • Цифрове виробництво – аналітики переконані, що основою метавсесвіту стануть IoT технології. Вдосконалення інтернету речей зосередиться на кіберфізичних системах.

Людські ресурси

Для задоволення величезного попиту на IT-фахівців, компанії вже зараз активно готують кадри у власних центрах навчання. Важлива складова – турбота про фізичне та емоційне здоров’я співробітників. З розвитком віддаленого режиму роботи зникнуть офісні підприємства в чистому вигляді. Вони перетворюються в географічно розподілені, в яких співробітники працюватимуть територіально, відкриються численні філії.

Сьогодні особливо важливо зуміти йти в ногу з часом. Тенденції онлайн-формату й цифровізації не допускають розслабленості й неорганізованості. Щоб бути в тренді, впроваджуйте кращі практики у свій бізнес, ставте перед собою цілі на перспективу.

Джерело: https://elitex.systems/blog/top-it-services-companies/