Як створити свою скриньку на mail.ua

31.01.2022

Без електронної пошти зараз важко обійтися – це не дивно, адже вона потрібна для реєстрацій на різних сервісах, отримання електронних листів. Створити пошту mail.ua – найкращий варіант, оскільки ця електронна скринька буде надійно захищена від спаму, вірусів, а також це абсолютно безкоштовно. Інструкція як створити імейл та кілька корисних порад містяться у статті нижче.

Як створити свою скриньку на Мейл.юа?

Щоб стати власником пошти «Мейл.юа», вам необхідно пройти на сайт, натиснути кнопку «Створити».

Потім потрібно заповнити анкету, в якій вказуються логін, пароль, а також дані про вас.

Сайт здійснює підтвердження пошти за допомогою смс-повідомлення на телефон. У ньому міститься код – його треба буде запровадити на сайті.

Після цього ви можете почати використовувати свою скриньку, наприклад, настроїти переадресацію зі старої на нову. Ви можете використовувати скриньку для реєстрації на різних сайтах та сервісах, листування з партнерами та роботодавцями.

Правила створення пароля

Дуже важливо вибрати хороший пароль для пошти. На жаль, користувачі часто підбирають паролі, що легко зламуються.

  • Підходьте відповідально до вибору пароля для поштової скриньки, навіть якщо нічого такого в ній не збираєтеся зберігати. Зломщики ламають всі підряд (легкі паролі не протримаються і секунди проти їхнього натиску) і серед вашої пошти їх «боти» (програмні роботи) знайдуть дані від облікових записів у соцмережах, платіжних системах тощо.
  • Пароль має містити великі та маленькі літери, цифри та символи, аби бути достатньо надійним. Система Mail.ua не дасть вам використати простий пароль для скриньки: 
  • Так, навіть порожній ящик можна продати спамерам, тим більше, що ламають їх «на потоці» (відразу сотнями або тисячами). Тим не менш, є генератори та зберігачів паролів типу Кіпаса, які можуть уберегти вас від зайвих проблем та передчасної сивини.
  • Якщо ваш імейл все ж таки зламають або ви самі по неуважності втратите до нього пароль, то найпростіше відновити доступ до нього, якщо ви при реєстрації електронної пошти вказали номер свого мобільного телефону. У цьому випадку відновити доступ можна буде дуже швидко, та й узагалі, зламати скриньку, прив’язану до телефону, буде набагато складніше.

Завжди пам’ятайте про фішинг (підроблені листи від підроблених сервісів) та будьте напоготові. Намагайтеся не переходити за посиланнями з листів, а заходити на послуги із закладок свого браузера або через пошукові системи.