3 Секрети запікання м’яса в рукаві (термопакеті)

03.02.2022

Термостійка плівка є одним з основних атрибутів при приготуванні м’яса в духовці. З його допомогою можна швидко і надійно отримати бажаний смак приготовленої страви. Купити гриль термопакет можна на сайті https://alfa-pack.org/ua/catalog/upakovochnye-pakety-optom/gril-pakety/ вибравши необхідний розмір. Не менш важливим фактором є забруднення духовки. Завдяки герметичному запіканню весь вміст осідає всередині фольгованого термопакету, і духовка залишається чистою. Розберемо три секрети приготування м’яса у рукаві.

Термопакети для запікання

Томлення у власному соку

Використовуючи пакет для кур гриль, можна отримати дуже соковите м’ясо. Однак для цього існує хитрість. Оскільки під дією високої температури термопакет розширюється через тиск повітря всередині, спочатку необхідно зробити в ньому кілька маленьких дірочок зверху. Це дозволить пару виходити через дані отвори, при цьому сік м’яса залишатиметься всередині термопакету.

Так, блюдо буде максимально соковитим. Залежно від температури готовності та ступеня запікання, термопакет здатний надавати м’ясу хрустку скоринку.

Особливості приготування свинини

При використанні пакету із застібкою для запікання свинини, найчастіше використовують перевірений метод, за яким страва має максимально насичений смак та аромат.

Спочатку духовка або гриль повинні бути добре прогріті. Довівши температуру до 220 градусів, можна розпочинати процес приготування. Однак, через 30 хвилин, температуру рекомендовано знизити до меж 180 градусів. Не менш важливим є час приготування та розміри самої страви. На один кілограм м’яса, при цих температурних значеннях, витрачається одна година запікання. Перевірити готовність можна так:

  1. Дістати з духовки свинину і проткнути її ножем. Якщо ніж входить легко, і видається відповідний аромат, то страва готова;
  2. Якщо ніж спочатку входить легше, а ближче до центру – важче, значить свинина ще не приготувалася;

У другому випадку, її потрібно просто допекти.

Фольгіровані пакети для запікання

Запікання в мікрохвильовій печі

Крім класичного приготування в духовці та на грилі, також можна доводити м’ясо до готовності в мікрохвильовій печі. Це можливо завдяки термопакету, який утримує весь вміст усередині. Крім запікання, найчастіше питання — чи можна гріти пакет для гриля? Так, пакет для гриля можна гріти, головне щоб у ньому були отвори для відведення повітря. Пакети розраховані витримувати високу температуру.