Як у центрі раннього розвитку навчають дітей?

11.02.2022

Цікавлячись питанням раннього навчання дітей, як варіант з’являється дитячий центр розвитку. Це нова методика освіти, яка дає змогу розпочати навчання вже з року. Завдяки цьому до початку підготовки до вступу до школи дитина матиме хорошу базу знань, кращу успішність і соціалізованість.

Як відбуваються заняття?

На початковому етапі всі діти проходять символічну перевірку, що дозволяє визначити рівень знань та готовність до занять. Тільки після цього їх поділяють на групи по 7 осіб та починають навчати. Викладач на уроках застосовує авторські та міжнародні методики, вдаючись до ігрової та креативної манери викладання. Завдяки такому підходу учні:

  • почуваються комфортно на всіх стадіях навчання;
  • сприймають уроки як можливість пограти;
  • не відчувають різкої зміни режиму дня;
  • не починають сприймати заняття як неприємний час, який треба перечекати;
  • легко поглинають нову інформацію;
  • охоче беруться до виконання завдань;
  • виявляють щирий інтерес до занять;
  • хочуть вчитися та розвиватися.

Легка манера викладання прищеплює любов до навчання, оскільки легкий матеріал засвоюється практично непомітно, а складні задачі не здаються непереборним завданням.

Чи можна з батьками?

Уроки раннього розвитку можна відвідувати разом із дитиною. Такий формат дозволяє уникнути етапу адаптації малюка до нових умов. У той час поки інші учні звикають до змін, стресують і вередують — ваша дитина робить перші кроки у напрямку поставленої мети. За рахунок цього перший прогрес виникає вже на першому занятті.

Після повернення додому дитина охочіше сідатиме за виконання домашнього завдання, оскільки це ще одна можливість провести час із батьками. Спільне навчання дає зрозуміти маленькому учню, що не сам долає складності. Батьки є цінною та надійною підтримкою у будь-яких життєвих питаннях.

Чи є недоліки?

Будь-яка школа дитячого розвитку — це нові умови для дитини. Їй потрібно пройти період адаптації, познайомитися з однолітками з групи, порозумітися з викладачем і навчитися керувати собою під час занять. Коли дитина раніше знаходилася тільки вдома і спілкувалася виключно з рідними, всі ці завдання проходитимуть у стресі. Подолати цей бар’єр не завжди легко. З цієї причини експерти рекомендують готуватися заздалегідь і лише після цього пробувати ввести навчання у повсякденне життя дитини.