Переваги та недоліки плитних матеріалів — TOMEK

22.02.2022

Деревостружкову плиту виготовляють за допомогою технології пресування хвойної сировини з додаванням синтетичних смол. Такий матеріал використовується при обшивці внутрішніх стін, виготовленні меблів, міжкімнатних дверей, і навіть в якості настилу підлоги. Особливим попитом користується ламінована модифікація, яка повністю імітує текстуру деревини та має декоративне покриття.

Широкий вибір плитних матеріалів представлений на сайті https://tomek.lviv.ua/catalog/plitni-materiali/dsp/. Тут можна підібрати матеріали в залежності від виробника, формату та товщини листів, а також в залежності від типу декору. А менеджери компанії ТОМЕК готові допомогти з консультацією щодо вибору продукції.

ДСП – переваги та недоліки

ДСП-плита використовується для виготовлення різноманітних конструкцій. Але треба враховувати при виборі даного матеріалу всі його переваги і недоліки.

До переваг ДСП можна віднести наступні:

  • низька собівартість – для виготовлення ДСП використовується деревина низького сорту або стружка, яка не може бути використана для шпону або пиломатеріалу;
  •  можливість створити матеріал будь-яких розмірів;
  • однорідність структури, яка сприяє прості обробці матеріалу – свердлінню, пилянні та кріпленні в будь-якому напрямі.

ДСП також має свої недоліки, серед яких варто відзначити наступні:

  • порівняно низька міцність порівняно з деревиною, фанерою та іншими матеріалами;
  • низька вологостійкість – можливе лише короткочасне змочування холодною водою;
  • не дуже привабливий зовнішній вигляд.
  • Останній недолік легко можна виправити за допомогою ламінування.

Інші види плитних матеріалів — MDF та HDF

Є й інші види плитних матеріалів, які виготовляються при пресуванні розпареного деревного волокна з невеликою кількістю смол та речовин для затвердіння. В залежності від щільності таких матеріалів виділяють плити MDF та HDF. Готові плити покриваються шпоном або ламінуються.

Даний матеріал використовують в тих випадках, коли є необхідність обробки готового виробу. Наприклад, його необхідно повторно піддати пресуванню або фрезеруванню. Саме для виготовлення фасадів корпусних меблів використовують плити MDF або HDF. В той час як для самого каркасу можуть бути використані ДСП.

Переваги та недоліки MDF та HDF

Будь-які плитні матеріали мають переваги і недоліки. MDF та HDF дешевше порівняно з якісною деревиною або фанерою. Але в той же час ці плити дорожчі порівняно з виробами такої ж товщини із ДСП. Також МДФ відрізняються низькою вологостійкістю.

Серед переваг можна віднести наступне:

  • можливість отримати плиту будь-яких розмірів;
  • висока міцність до руйнування;
  • простота обробки матеріалу.

MDF та HDF відносяться до екологічних матеріалів, які можна використовувати в житлових приміщеннях без будь-яких обмежень.

Купити плитні матеріали у Львові —  ТОМЕК

Компанія ТОМЕК пропонує своїм клієнтам широкий вибір якісних плитних матеріалів. Всі питання щодо замовлення і якості продукції можна вирішити під час консультації з досвідченими менеджерами компанії в телефонному режимі.