Цілющі властивості Парагвайського напою Мате

11.03.2022

Йерба Мате з давніх давен вважався надзвичайно корисним для людського організму напоєм, видом чаю з потужними перевагами не тільки для покращення самопочуття, а й навіть зменшення ваги тіла, тож його досить часто споживають ще й при необхідності схуднути та досягнути ефективних результатів.

Люди, які хоча б раз спробували чудодійний напій, кажуть, що він має не лише користь чаю, а й силу кави, що приносить бадьорість і радість, яку можна отримати лише від плитки шоколаду! Лише уявіть, які можливості відкриває перед нами, здавалося б, на перший погляд, простий трав’яний чай!

То що ж таке Йерба Мате?  Яку користь він приносить для людського організму?

Що таке Йерба Мате?

Йерба Мате (або yerba mate) – це трав’яний чай, витовлений з листя та гілочок особливої рослини, яка походить із субтропічного регіону Південної Америки. Дану рослину найчастіше вживають у вигляді гярячого або крижаного чаю Мате у таких країнах, як Бразилія, Парагвай, Аргентина, Уругвай, Болівія та Чилі, які є не просто найбільшими експортерами даного чаю у світі, а й справжніми майстрами витовлення найсмачнішого Мате!

Чому Мате відноситься до особливих напоїв?

Знаючи про корисні властивості мате, не можна сказати, що мова йде про простий трав’яний  «чай» до якого ми всі звикли, радше про особливий напій з гіркими нотками, адже Падуб Парагвайський, з якої він виготовляється зустрічається лише у субтропічному кліматі, для якого характерні високі показники температури та вологості, тож особлива технологія виготовлення мате надзвичайно високо цінується, адже потребує неабияких затрат та коштів.

Широкий асортимент вибору

Сама рослина має багато назв, адже кожна з країн розробила особливий рецепт приготування даної суміші, що і призвело до надзвичайно широкого асортименту. Саме завдяки різним технологіям виготовлення, на даний момент, Мате може мати багато різних смаків та ароматів, про які ви точно не чули! Широкий асортимент є ідеальним варіантом для найвибагливіших поціновувачів якісного чаю та цікавою ідеєю для подарунку близьким, адже неймовірна кількість подарункових наборів, цікавих комбінацій йерба мате просто збиває з ніг!

Смаки та аромати Йерба Мате

За смаковими характеристиками Мате нагадує напій з приємною солодкістю та незначною гіркотою. Наділений такими характеристиками мате особливо користується попитом серед бізнесменів, адже є просто ідеальним варіантом, щоб його подати діловим партнерам під час зустрічі, при чому його однаково оціняють як і європейці, так і азіати, які відомі своєю любов’ю до чайових напоїв.

Оскільки найбільша кількість любителів йерба мате знаходиться в країнах Південної Америки, саме там можна зустріти найяскравіші та найцікавіші смаки чаю, адже саме їхнє населення щороку споживає даний напій в шалених кількостях, що і призвело до розширення бізнесу по продажах чаю по цілому світі! Щодня появляється все більше покупців та бажаючих придбати та скуштувати Мате, адже про його корисні властивості вже ледь не ходять цілі легенди!