Підготовка до НМТ від навчального центру «ГРАНТ»

30.07.2022

У 2022 році на фоні військових подій, що відбуваються в державі, МОН затвердило новий порядок прийому до вищих навчальних закладів та умови проходження екзаменування. Всі ці корективи були враховані і в підготовчій програмі навчального центру «ЗНОгрант».

Нові зміни в ЗНО — Національний мультипредметний тест

У 2022 році скасовано проведення ЗНО. Всі учні загальноосвітніх шкіл для вступу на перший курс будуть складати національний мультипредметний тест (НМТ). Іншими словами, це тест в онлайн режимі, який складається з 3-х ключових блоків: математика, історія України та українська мова.

В цілому НМТ містить 20 завдань з кожного блоку, які учень повинен виконати за 120 хв. Після проходження тестування учасник отримує відповідну кількість балів за кожен блок. Кількість обраних балів дозволяє майбутньому абітурієнту оцінити свої шанси на вступ.

Інший момент – це застосування вагового коефіцієнта. Якщо основний профіль вступу – це інженерні спеціальності, то основна ставка робиться на результат з математики. Фактично вступник повинен максимально підтягнути свої знання з профільного предмета.

Як підготуватися до НМТ

Підготовка до ЗНО (НМТ) від учня потребує часу та зосередженості. Є декілька варіантів підготовки: самостійне опрацювання, вивчення ключових тем з основних предметів, співпраця з репетитором або запис на підготовчі курси до навчального центру «ГРАНТ».

Перший варіант можливий в тому випадку, коли учень має сильну базу знань, впевнений у своїх можливостях. Другий варіант потребує часу та фінансових затрат, оскільки мова іде не про одного репетитора: потрібно декілька спеціалістів з базових предметів. ЗНО підготовка – це в першу чергу підготовка з різних предметів: не можна робити ставку лише на математику, маючи слабі знання з української мови. Кожен предмет грає свою роль.

Ось тому більшість учнів та їхні батьки обирають сучасний навчальний центр ГРАНТ, який існує в освітньому просторі понад 14 років. В стінах закладу працюють педагоги з великим досвідом роботи, до кожного учня – індивідуальний підхід. Центр пропонує декілька варіантів підготовки, включаючи й онлайн навчання.

Рівень підготовки з усіх предметів – високий. Як результат – 100% вступ у вищий навчальний заклад. При цьому 70% учнів центра пройшли на безоплатне навчання, або стали студентами престижних ВНЗ.

Таким чином, курси підготовки до ЗНО в навчальному центрі ГРАНТ – це гарантія успішного вступу. Навчання проходить в легкій дружній обстановці, а тому учень крім знань отримує ще моральне задоволення від спілкування зі спеціалістами та однолітками.

Графік проходження комп’ютерного онлайн-тесту

Якщо раніше зовнішнє незалежне тестування відбувалось в один період, то проходження НМТ 2022 передбачається в три етапи:

  • 18 липня – 10 серпня;
  • 16 – 20 серпня;
  • 12 – 16 вересня.

Заплановано, що тестування буде відбуватися в кількох областях України та м. Києві, за виключенням міст, де відбуваються військові події.