Професія майбутнього або хто такий автоматизатор ПЗ

05.08.2022

Технології дуже стрімко розвиваються, змінюються, модифікуються під умови сьогодення. 2022 рік дав нам зрозуміти, що технології в Україні на рівні європейських та американських. Все більше іноземних компаній хочуть співпрацювати з українськими спеціалістами.

Найбільш затребувана професія за показниками кількості розміщень вакансій зараз є автоматизатор ПЗ або його друга назва — QA Automation. Тому, якщо ви зараз визначаєтесь з напрямком майбутньої професії, радимо вам звернути увагу на  курси QA Automation.

Що саме стоїть за професією QA Automation?

Є така спеціальність як тестувальник або Manual QA — це спеціаліст, який контролює якість ПЗ, тобто шукає помилки, які могли бути допущені при розробці продукту, а також перевіряє відповідність кінцевого продукту бажаному. А спеціаліст QA Automation — це тестувальник з навичками розробника, тобто він пише код на мові програмування для автоматичної перевірки сайту або додатку для смартфона. Це вже вища рівнем професія, та більш оплачувана. Проте, її не обов’язково здобувати після освоєння курсу тестувальника. Достатньо почати вчити мову програмування, для того щоб стати автоматизатором ПЗ.

Тестувальник QA Automation має можливість досягнути оплати праці на рівні з розробником. І якщо вже казати про рівень заробітні плати, то на початку шляху автоматизатор може розраховувати на 1000$, що більше на 400-500$ за тестувальника Manual QA.

При виборі способів навчання цьому фаху, потрібно розуміти, що Ви можете витратити багато часу на вищу освіту або самостійний пошук інформації для оволодіння знаннями. А можете обрати курс QA Automation, де буде подана вся інформація, коротко, стисло і якісно. Вже через 3 місяці навчання ви отримуєте професію автоматизатора ПЗ і заробляєте гроші, а не витрачаєте час на сидіння за партою, або на обробку зібраної інформації. А хороші курси QA Automation — це ще й допомога з працевлаштуванням. Бо зазвичай різні школи співпрацюють з компаніями й можуть рекомендувати своїх найкращих студентів.

Обираючи курс QA Automation, ви маєте можливість заздалегідь зрозуміти тонкощі, які розглядаються під час роботи. Також, після закінчення, можете претендувати на більш вищий рівень, ніж мануальний тестувальник. Доречно, якщо QA Automation курси будуть побудовані таким чином, щоб у Вас була можливість практикуватися вже під час навчання.

Хтось може сказати, що автоматизація — це складно, але, якщо знайти хороші QA Automation курси та старанно навчатись, то Ви зможете в короткий проміжок часу оволодіти професією майбутнього. В будь-якому навчанні 40% залежить від вчителя, 60% від учня. Проте в “IT Testing School” вважають, що вчитель задає напрямок і має вміти підігрівати бажання віддаватися навчанню на всі 100%.

Автоматизація — це про спрощення рутинного ручного тестування і заощадження часу. Зараз автоматизація ПЗ — це новий шлях тестування, який вже дуже стрімко розвивається. Тому доречно починати оволодівати знаннями цієї професії вже зараз!