Основні рекомендації щодо догляду за паркетом

16.08.2022

Паркет – це матеріал для покриття підлоги, який набув широкої популярності та має попит вже декілька десятиліть. Він підходить для будь-яких кімнат, кабінетів, закладів ресторанного господарства. Купити паркет https://svitparketu.com.ua/parket/ — означає отримати довговічне та надійне підлогове покриття, яке має багато переваг.

Переваги паркетної підлоги

Перевагами такого виду підлоги є: тепломісткість, високий рівень звуконепроникності, вона довго залишається чистою, ремонтопридатність, довговічність, розкішний вигляд, універсальність. Великим плюсом паркетної дошки є те, що для її виготовлення застосовують натуральне дерево, а це завжди екологічна безпека. Найчастіше використовують деревинні породи дуба та ясеня.

Захисне фінішне покриття для паркетної підлоги буває лак та олія. Кожне з них має свої переваги та особливості.

Лакована підлога

Підлогове покриття під лаком є екологічно чистим, через те що на сучасних виробництвах використовують засіб, основою якого є вода. Він невибагливий у догляді, в залежності від дизайну кімнати можна обрати матовий або напів-матовий. Недоліком є те, що при пошкодженнях неможливо відреставрувати локально.

Паркет з масляним покриттям

Є два варіанти цього виду покриття: OXI-олія та натуральна. Перший варіант гарно передає теплоту та натуральну структуру дерева. Але прибирати його вологим способом можна тільки з використанням спеціальних паркетних мил. Така підлога потребує регулярного просочення олією.

Другий варіант – це масло, яке пройшло процеси окислення і полімеризації під дією температур, як наслідок стало густішим. Вкриваючи паркетну дошку такою олією вона буду блискучою та мати більшу твердість та міцність у порівнянні з першим варіантом.

Догляд за паркетом

Паркет, як і будь-який інший підлоговий матеріал, потребує особливого догляду. Щоб зберегти його гарний зовнішній вигляд як найдовше, потрібно знати й користуватися деякими правилами, серед них:

  1. Слідкувати, щоб в приміщенні не було різких перепадів температури та підвищеної вологості повітря.
  2. Якщо випадково якась рідина пролилася чи іншим способом потрапила на підлогу, її потрібно швидко витерти.
  3. Потрібно регулярно оновлювати шар з мастики.
  4. По ньому небажано ходити на підборах та у будь-якому взутті, окрім капців, через запобігання подряпин.
  5. Рекомендовано на ніжки меблів одягнути спеціальні насадки, які під час ковзання меблів будуть захищати підлогу.
  6. Старайтеся, щоб на нього не потрапив вуличний пісок, для цього потрібно використовувати гумовий килимок на вході та ретельно чистити ноги перед тим, як входити до будинку.
  7. За даним підлоговим матеріалом доглядати можна тільки зі спеціалізованими засобами, призначеними для догляду за паркетом.

Користуючись простими правилами, паркет прослужить довго, не змінюючи своїх характеристик. Обираючи саме таке покриття для кімнат в будинку, ви отримуєте красу та якість за цілком виправданою ціною.