Чому натуральна шкіра є найкращим матеріалом для сумок

21.08.2022

Шкіряна промисловість є однією з найстаріших галузей у світі і досі процвітає. Все тому, що попит на вироби з натуральної шкіри не припиняється. Найбільша перевага таких виробів — вони набагато довговічніші, ніж із будь-якого іншого матеріалу. Не менш важливою перевагою є те, що вони додають вишуканості та елегантності своїм власникам, забезпечуючи потрібний рівень комфорту і стилю.

Отже, не дивно, що маючи таку кількість чудових якостей, шкіра є топовим матеріалом для виробництва різноманітних сумок, гаманців і ще безлічі інших аксесуарів, без яких ми вже не уявляємо себе в повсякденному житті. До речі, якщо вас цікавлять якісні товари, то на на сайті BAGSTYLE можна придбати шкіряні портфелі та сумки для ноутбуків із доставкою по Україні.

Отже, є дуже багато причин, щоб придбати собі сумку чи портфель з натуральної шкіри, як для роботи і шопінгу, так і просто для задоволення. Вашій увазі кілька ключових.

1. Довговічність

Чи знаєте ви, що виготовляли одяг, взуття та предмети побуту зі шкіри почали ще в Стародавньому Єгипті. Пізніше древні греки розробили способи збереження матеріалу за допомогою процесу, що тепер відомий як дублення. Внаслідок цього, до речі, шкіряні артефакти, виявлені на археологічних розкопках, виявилися відносно неушкодженими.

Звісно, аби шкіра прослужила тисячі років, потрібні відповідні умови. Тим не менш, шкіряні вироби можуть залишатися бездоганними протягом десятиліть — тобто практично всього вашого життя — завдяки дубленню. Однією з форм його є рослинне дублення — процес обробки шкіри органічними матеріалами, такими як кора дерев та тканини рослин.

2. Гнучкість

З огляду на всі дискусії про міцність і непроникність шкіри, можна було б помилково вважати, що вона може бути еквівалентна каменю чи дереву. Однак це зовсім не так. Із часом шкіра стає все більш гнучкою, при цьому зберігаючи свою форму та міцність. Ось чому не варто хвилюватися, якщо шкіряний виріб, який ви купили, спочатку здається трохи здубілим — це цілком нормально. Гнучкість шкіри робить її ще кращою, особливо на дотик.

3. Практичність

Догляд за шкіряною сумкою є доволі простим — достатньо протерти поверхню чистою вологою тканиною. Але варто зауважити, що навіть добре оброблена шкіра не є водостійкою, і якщо не дати їй просохнути, матеріал може тріснути. Також треба зберігати сумку подалі від сонячних променів та нагріваючих елементів, щоб продовжити її початковий вигляд.

Для більш ретельного очищення потрібно подбати про спеціальний засіб для шкіри. Можна, наприклад, самому приготувати розчин, змішавши в рівних частинах оцет та гарячу воду. Деякі ж розчини можуть включати оливкову олію. Але для повного догляду за шкірою варто замислитися про купівлю доступних на ринку засобів для чищення.

4. Екологічність

Донедавна основною сировиною для виробництва шкіри була шкіра великої рогатої худоби. Однак, оскільки ліси вирубуються для розширення пасовищ, тваринництво стало й екологічною проблемою. Окрім того, вирощування великої рогатої худоби також потребує надмірної кількості води та інших природних ресурсів.

Проте в останні роки у якості життєздатної альтернативи розглядається можливість використання шкіри на рослинній основі. І це не те саме, що відома всім нам синтетична шкіра, оскільки цей вид шкіри одержують із волокон листя ананаса. Тобто, вже скоро шкіряні сумки виготовлятимуться з подібних матеріалів, і звичайна людина навіть не зможе відрізнити їх один від одного.

5. Приємний аромат

Якщо у вас коли-небудь були шкіряні вироби чи аксесуари, ви маєте знати, що вони приємно пахнуть. Незалежно від того, чи це сумка для подорожі, чи просто маленький гаманець, ви відчуєте легкий, але незабутній аромат. Оскільки шкіра має природний запах, вона добре взаємодіє з парфумерією, тому у вас не буде неприємних сюрпризів, наприклад, якщо ваші парфуми змінять свій аромат.

6. Стильність

Протягом століть шкіра була символом класу. Ручне виготовлення матеріалу в минулі часи робило його дорогим, доступним лише багатіям. Сьогодні ж сучасне обладнання та методи значно скоротили час, необхідний для виготовлення шкіри — максимум він займає кілька тижнів. Купівля шкіряної сумки обійдеться вам дорожче, ніж будь-які синтетичні варіанти, але це витрати, які себе повністю виправдовують. При правильному використанні та догляді текстура і зовнішній вигляд шкіри збережуться на довгі роки, а це значить, що ваша сумка буде ще одним невід’ємним стильним аксесуаром, який щодня буде радувати вас своєю практичністю.