Універсальне взуття: чому мокасини не втрачають своєї популярності

02.09.2022

Мокасини фактично кожного сезону є одним із найпопулярніших взуттєвих трендів. Все тому, що вони зручні, невибагливі та доволі прості в догляді. Де виникли, чому така назва, що собою являють зараз, із чим їх краще носити — дізнайтеся далі.

Що таке мокасини

Мокасини — це взуття без підборів, яке зазвичай виробляється зі шкіри. У традиційних версіях не було підошви, а зроблені вони були з одного цільного шматка матеріалу. Він утворював форму обгортки довкола стопи, з’єднуючись швом нагорі. Сьогодні ж у більшості мокасин, які, наприклад, пропонує магазин взуття HADI, є підошва, котра робить їх більш зручними та практичними; але вони, як і раніше, мають чіткі лінії швів у дизайні і не мають підборів.

Отже, це популярне взуття має такі особливості:

  • відсутність підборів;
  • вільна посадка;
  • виразний шов.

Мокасини зазвичай прикрашають пензликами, бісером, а іноді й цікавою вишивкою. Частково це пов’язано з їхньою історією та тим, як їх носили корінні жителі Америки.

Історія походження

Вважається, що вперше мокасини з’явилися в Азії, а десь близько 30 000 років тому прибули до Америки. Вони були прийняті корінними американцями як практична та зручна форма взуття.

Різні стилі мокасин розроблялися залежно від племен і районів, де вони жили: різний клімат і довкілля вимагали й різного взуття. Оскільки кожне плем’я розробляло свій унікальний стиль, то за цим їх можна було ідентифікувати. Більше того, деякі племена навіть були названі на честь взуття, яке вони носили.

Саме слово «moccasin» походить від мови поухатан, яка відрізняється від мови алгонкінів. Ця назва прижилася, бо саме це плем’я вперше контактувало з білими поселенцями. У Поухатані слово «makasin» означає просто взуття.

Із чим носити

Універсальність — основна причина такої популярності мокасин. Їх можна носити з різними вбраннями, і вони при цьому будуть чудово виглядати.

Зокрема, це можуть бути наступні варіації.

1. Шорти або спідниці

Мокасини відмінно підходять для теплої пори — весни та літа. Оскільки вони більш просторі за інші види взуття, вони допомагають зберігати прохолоду в теплу погоду. Тобто вони ідеально поєднуються із шортами або спідницями для створення повсякденного та практичного образу. До речі, коли мова заходить про літній час і часто пов’язаний із ним відпочинок, не варто забувати про таке зручне пляжне взуття як аквасокі https://hadi.ua/muzhskaya-obuv/muzhskie-akvasoki/.

2. Джинси

Це зручне взуття також чудово виглядає у парі з кольоровими вузькими джинсами. Джинси скінні підкреслюють повсякденну сторону стилю мокасин, створюючи невимушений та стильний образ навесні або восени. Оскільки це взуття буває різних кольорів, завжди знайдеться пара, яка підійде до ваших улюблених червоних, бордових, зелених або синіх джинсів. Але треба підібрати правильну комбінацію, щоб уникнути конфлікту кольорів.

3. Вечірні сукні або костюми

Мокасини необов’язково мають бути повсякденними. Їх можна поєднувати з вашою улюбленою сукнею або елегантною сорочкою, щоб створити елегантний образ, що поєднує класику і зручність. Вони допоможуть вам створити розумну та впевнену естетику.