Планшет з великою діагоналлю — сучасний і зручний гаджет

26.09.2022

У переліку цифрових пристроїв планшет у топі популярності. Він виконує деякі завдання краще за смартфон, а у порівнянні з ноутбуком – компактніший, легший і дешевший. В залежності від технічних характеристик можливі різні сценарії його використання. Один з найважливіших параметрів – це розмір екрана. Як правильно вибрати планшет і для яких завдань необхідний гаджет з великим екраном, узнаєте з нашої статті.

Популярні діагоналі екранів

За розміром дисплея планшети поділяються на три категорії:

  1. 7–8 дюймів. Це мінімальний розмір екрана компактних планшетів. Використовують для читання книг і спілкування у соцмережах. Також зручні для дзвінків та у якості навігатора.
  2. 9–10 дюймів. Цей універсальний розмір підходить для завдань, визначених вище, а також для пошуку інформації в інтернеті, перегляду відео, набору тексту, малювання. Дітям такі девайси покупають для навчання та ігор.
  3. Понад 10,1 дюйма. Планшети з великою діагоналлю комфортні для роботи в графічних програмах, бізнес-застосунках, для перегляду медіаконтенту, редагування фотографій. Якщо під’єднати до нього клавіатуру, то це буде повноцінний лептоп. В найкращих моделях потужні процесори та професійні характеристики.

Вартість девайса залежить від розміру дисплея, але він того вартий. Якщо вас цікавить інтернет-магазин планшетів з великим асортиментом і доступними цінами, то визначте свої вподобання і зробіть оптимальний вибір.

Загальні критерії вибору планшета

Окрім розміру дисплея, зверніть увагу на наступні характеристики:

  • роздільна здатність;
  • тип матриці;
  • процесор і кількість ядер;
  • місткість ОЗП;
  • обсяг внутрішнього сховища;
  • апаратна платформа;
  • інтерфейси;
  • автономність.

Від роздільної здатності залежить якість картинки, тому серед планшетів з великим дисплеєм краще вибрати той, в арсеналі якого є FullHD (1920×1200). Найбільш просунутою вважається OLED-матриця – в неї найкращі кольори та контрастність.

Швидкість обробки інформації (продуктивність) залежить від процесора. Найпопулярніший наразі чипсет – Qualcomm. Для великого планшета буде достатньо 4-х ядер, що впораються з усіма вашими потребами. Чим більше пам’яті в пристрої, тим краще, але й ціна вища. Наявність різноманітних інтерфейсів надає можливість підключення миші, клавіатури та інших периферійних пристроїв.

Автономність, що вимірюється у робочих годинах без підключення до мережі, залежить від об’єму акумулятора. Визначте необхідні параметри планшета відповідно ваших інтересів. Дотримуйтесь наведених порад, вибирайте планшет з широкого асортименту від провідних брендів. Для тривалого та комфортного використання пристрою без ремонту також необхідно дотримуватись інструкцій та рекомендацій виробника техніки.