Як оформити дизайн квартири за новітніми трендами?

30.09.2022

Очевидно, що навіть для легкого косметичного ремонту зміни варто планувати заздалегідь ще на етапі підготовки. Адже створюючи дизайн квартир, рекомендується прорахувати кожну деталь, щоб чітко розуміти, як саме вона впишеться в майбутнє житло, які нововведення потрібні для її адаптації в проект, і скільки коштів на це знадобиться. Саме тому в дизайн-студії real-design радять попередньо створити покроковий проект ремонтно-будівельних робіт, а також продумати, на яких новітніх світових прийомах вони будуть базуватися.

Світові рекомендації для створення оптимального інтер’єру

Щоб уникнути в роботі помилок, які можуть суттєво ускладнити та затягнути робочий процес, спеціалісти використовують для планування спеціалізовані алгоритми та прийоми. Наприклад, є ряд рекомендацій, на які спираються навіть імениті спеціалісти:

1. Не перевантажуйте інтер’єр квартири. Згідно останніх тенденцій в дизайні потрібно робити ставку на вільний простір і максимальну функціональність. Тому не рекомендується використовувати надмірну кількість меблів, предметів побуту та декору — це захламить приміщення та візуально здешевить навіть модний та продуманий дизайн.

2. Притримуйтеся однієї концепції. Неважливо, скільки саме кімнат в помешканні, головне — дотримуватися єдиної концепції в оформленні кожної з них. Професійний дизайн інтер’єру квартир допускає внесення індивідуальних рис для кожного приміщення, але головна ідея повинна простежуватися скрізь. Тому уникайте занадто «неправильних» елементів, які візуально вибиваються з загальної картини.

3. Дотримуйтесь правил ергономіки. Кожен власник бажає, щоб його помешкання було привабливим та запам’ятовувалось гостям, але краса нічого не варта, якщо інтер’єр незручний. Тому при плануванні дизайнери real-design радять звертати увагу на зручність та функціональність вибраного оформлення, адже навіть розміщення розеток чи висота вимикачів світла має продумуватись завчасно.

4. Враховуйте модні течії в комбінації з власними смаками. Не варто додавати в дизайн квартири якийсь помітний елемент тільки тому, що зараз він у моді, адже незабаром він може втратити актуальність, але повторно ремонт ніхто робити не буде. Експерти радять опиратися на світові тренди, вибираючи з них лише ті деталі, що імпонують вашому смаку — так будь-яка деталь буде на своєму місці, незважаючи на зміну популярних напрямів та дизайнерських прийомів.