Корисні особливості рослинного м’яса

13.10.2022

З кожним роком кількість вегетаріанців збільшується. Для цього існують різні причини, але головними серед них є етичність використання м’яса тваринного походження та його промислова економічність. Але сучасні технології дозволяють експериментувати та створювати щось нове. Так з’явилось м’ясо рослинного походження, яке за смаком дуже подібне до звичайного м’яса, але має корисний склад і без вбивства тварин. Якщо врахувати, що продукт виготовляється за складними технологіями з використанням різних складових, то ціна на рослинне м’ясо Eat me at не здається високою.

Особливості рослинного м’яса

У психології є поняття заборони, яке характеризується тим, що забороненого хочеться більше, ніж дозволеного. Це означає, що просто стати веганом і не їсти більше м’яса тваринного походження недостатньо. Особливо якщо перед цим людина любила м’ясо. Необхідно створити комфортні для організму умови, щоб він не відчував обділеності у їжі. Для таких потреб у більшій мірі і було створено рослинне м’ясо.

М’ясо рослинного походження — це продукт, який складається з компонентів рослинного походження, з вигляду він нічим не відрізняється від тваринного м’яса, але має переваги у вигляді відсутності у своєму складі холестерину, антибіотиків та різних гормонів.

Існує ще термін “штучне м’ясо”, однак він означає зовсім інше. Це продукт, який виготовляють у лабораторіях з волокон м’язів тварин. Рослинне ж м’ясо виготовляється з компонентів рослинного походження. З таким продуктом можна приготувати безліч страв, рецепти яких можна знайти на сторінці https://eat-me-at.com/uk/recipes, та отримати цікавий та оригінальний стіл.

Позитивні сторони використання рослинного м’яса

М’ясо рослинного походження має такі переваги перед тваринним:

  • смак — завдяки використанню вдалих компонентів та новітніх технологій спеціалісти з виготовлення рослинного м’яса домоглись неперевершеного смаку свого продукту, нічим не гіршого, ніж у тваринного м’яса;
  • поживні речовини — сучасні виробники при виготовленні м’яса рослинного походження підбирають такі компоненти, яких буде достатньо для забезпечення організму усіма мікроелементами, які необхідні організму людини;
  • калорійність — оскільки рослинне м’ясо виготовляють без використання великої кількості жирів, то і калорій у ньому міститься набагато менше, а отже воно має позитивний вплив на фігуру;
  • білки у складі — рослинний продукт зараз виготовляють не тільки з необхідними білками та їх кількістю, а й також розщеплюють білки на амінокислоти, які є корисними та надають ще довершенішого смаку м’ясу.

Неможливо однозначно сказати, що м’ясо рослинного походження корисніше у всіх відношеннях, ніж тваринне, бо його вплив на організм не досліджений десятиліттями на організм. Але як альтернатива використанню продуктів тваринного походження воно має місце бути і може заміняти його у раціоні. Просто варто вибирати якісний продукт від перевіреного виробника.