Плюси і мінуси вивчення англійської мови онлайн

04.11.2022

Сьогодні можна обирати між вивченням англійської мови онлайн або особисто у групі. Це дозволяє підлаштувати метод навчання під свій графік і ритм життя. Звичайно, що найкращим вибором може стати професійна онлайн школа англійської мови, у якій вам буде не тільки корисно, але й комфортно навчатися.

Плюси і мінуси вивчення англійської мови онлайн

Тим не менш, давайте розглянемо плюси і мінуси онлайн-навчання — чи дійсно воно може скласти достойну конкуренцію школам, де ви спілкуєтесь із вчителем тет-а-тет. Отже, яка методика навчання краща і в чому саме?

Мінуси онлайн-занять

Які ж є основні недоліки цього методу навчання і наскільки вони критичні?

  • Немає конкретного місця, куди треба їхати на заняття. Це недолік швидко перетворюється в перевагу, якщо у вас немає прив’язаності до місця, де відбуваються заняття, або людей, які на ньому присутні.
  • Немає вчителя, у якого можна вчитися особисто. У вас може не бути викладача перед дошкою, але на онлайн-курсах англійської мови є дуже хороші фахівці, які працюють тьюторами для тих, хто навчається на їхніх платформах.
  • Ви не можете практикувати розмовну англійську. Хоча у вас може не бути розмовних занять в реальному часі, це не означає, що у вас не буде можливості практикувати свою вимову. Ви навіть можете практикувати, як поводитися в повсякденних ситуаціях англійською мовою, таких як подорож, знайомство з людьми, співбесіда на потенційній роботі тощо.

Плюси онлайн-занять

Онлайн-навчання має свої переваги. І що більше наш світ стає технологічно розвиненим, то частіше люди звертаються до можливостей інтернет. І курси англійської мови онлайн тут відіграють надзвичайно важливу роль.

  • Ви можете навчатися будь-де. Навчаючись за допомогою інтернет-платформ, ви можете підключатися до них із будь-якого місця, де вам найзручніше. Це те, що є найбільшою перевагою, яку вже оцінили мільйони студентів по всьому світу.
  • Немає фіксованого розкладу. Так само, як у вас немає фіксованого місця для навчання, у вас також немає розкладу, якого ви зобов’язані дотримуватися. Це дозволяє не тільки більш вільно керувати своїм графіком, але й із користю використовувати час, проведений у таких місцях, як громадський транспорт і зали очікування. Кожен раз, коли ви захочете дізнатися чогось трохи більше, у вас буде така можливість.
  • Мобільні технології. Платформи онлайн-навчання розроблені таким чином, що ви можете отримати доступ до них із будь-якого мобільного пристрою. Єдина умова — наявність підключення до інтернету. Це практично означає, що ви можете зручно «носити» заняття з собою в кишені або сумці замість паперових підручників.
  • Економність. Додатки для вивчення мов можуть дати вам ті ж переваги, що і академічне навчання, але за набагато менші гроші. Все завдяки тому, що не потрібно утримувати фізичну будівлю або групу викладачів.

Замість висновку

Насправді кожен має вибирати методику і стиль свого навчання у відповідності до власних потреб, звичок і прагнень. Хтось краще розкриє свій потенціал, відвідуючи за чіткім розкладом заняття в приємному приміщенні з досвідченим викладачем, а хтось буде в захваті від можливостей інтернет-навчання. Головне — досягнення мети, яка є практично однаковою для всіх — оволодіння англійською на достойному рівні.