Чому майбутнє за альтернативними джерелами енергії?

12.11.2022

У світі викопне паливо виробляє біля 80% усієї енергії, яку ми споживаємо. Нинішній рівень нашої залежності від такого виду палива ставить нас на шлях швидкого виснаження корисних копалин. Це означає, що якщо ми не будемо обережні, у нас закінчаться наші дорогоцінні, невідновлювані ресурси. Тому що нафти, природного газу і навіть вугілля в природі більше не стає.

Крім цього спалювання такого палива на електростанціях завдає шкоди навколишньому середовищу, від забруднення океану та повітря до руйнування цілих екосистем.

Доброю новиною є те, що тепер ми можемо зменшити залежність від нафти або вугілля, завдяки зростанню альтернативних джерел енергії. У цій статті розповімо, що таке альтернативна енергетика і чому так важливо, щоб ми перейшли від нашої залежності від викопного палива до альтернативної енергії. Ми також розглянемо різницю між альтернативними та відновлюваними джерелами енергії, а також, які джерела ми використовуємо сьогодні для задоволення наших енергетичних потреб.

Що таке альтернативна енергетика?

Викопне паливо (нафта, вугілля та природний газ) є нашим традиційним способом виробництва електроенергії. Таким чином, енергія, яка виробляється з будь-якого джерела, крім викопного палива, є альтернативною. Важливий момент — використання альтернативної енергетики має низький вплив на навколишнє середовище в якому ми живемо.

Яка різниця між відновлюваними та альтернативними джерелами енергії?

Тепер ми знаємо, що альтернативні джерела енергії – це будь-які види енергії, які ми використовуємо для доповнення або навіть заміни традиційних, що використовуються для виробництва електроенергії. Майже те саме можна сказати про відновлювані джерела енергії. Але між ними є одна тонка відмінність. Усі відновлювані джерела енергії підпадають під категорію альтернативних, але не навпаки.

Це тому, що відновлювана енергія отримується із природних явищ та процесів Землі, таких як сонце, вітер і вода. Ми називаємо ці ресурси відновлюваними, оскільки, на відміну від викопного палива, постійне природне відновлення робить їх невичерпними.

Доступність нових джерел енергії

Обладнання, необхідне для використання енергії з відновлюваних джерел, раніше було настільки дорогим, що це було не практичним для споживачів. Однак завдяки зростанню попиту, більш сучасним розробкам знаряддя, конкурентоспроможним ланцюгам постачання, вдосконаленим технологіям та розширеним можливостям енергоефективності — це вже не так.

Фактично, Міжнародне агентство з відновлюваних джерел енергії (IRENA) опублікувало звіт ще в 2020 році, в якому показано, що відновлювана енергетика стає дедалі дешевшою, ніж викопне паливо для виробництва електроенергії. Давайте розглянемо кілька найкращих відновлюваних типів енергії, які ми використовуємо сьогодні.

Які найдоступніші варіанти виробництва енергії?

Affordable Alternative Energy | Production Examples of Types

Наземна вітрова енергетика та сонячні станції, відповідно, на даний момент є найдоступнішими варіантами, коли справа доходить до виробництва енергії. Використання цих двох природних ресурсів замість вугілля може заощадити мільярди доларів щорічних витрат на енергосистему. Це також може знизити річні викиди вуглекислого газу на гігатонни у світовому масштабі. Біоенергетика, геотермальна енергетика, гідроелектроенергетика також пробиваються до фінансової конкурентоспроможності, значною мірою залежно від місця розташування.

Яке альтернативне джерело енергії є найефективнішим?

Коли справа доходить до енергоефективності, лідером відновлюваних джерел є енергія вітру. За вітром йде геотермальна енергія, гідроенергія, а потім сонячна енергія.

Яке джерело енергії найменше шкодить навколишньому середовищу?

Як виявилося, енергія вітру, яка використовує турбіни з лопатями для цього, є одним із найчистіших і найстійкіших видів виробництва електроенергії. Він здатний виробляти енергію, не створюючи жодних забруднюючих речовин або викидів глобального потепління. Крім того, вплив вітрових турбін на землю та тварин є мінімальним. За ним по безпечності для оточуючого середовища йде використання сонячних панелей.

Чи може альтернативна енергетика ефективно замінити викопне паливо?

Alternative Energy In Home Use

Оскільки технології альтернативної енергетики продовжують вдосконалюватися, її вартість одночасно падає. Сонячна та вітрова енергія розкрила свій для задоволення споживчого попиту. Коли ви дивитеся на те, наскільки ці домашні електростанції доступні, ефективні та економічно сприятливі, ви починаєте розуміти, як ми можемо витіснити викопне паливо протягом наступних 30 років.

Більшість споживачів сходяться на думці, що користь від використання відновлюваних джерел енергії значно переважає будь-які недоліки. Не кажучи вже про те, що постійно з’являються вдосконалені технології для вирішення та усунення недоліків різноманітних відновлюваних ресурсів.

Тепер ви розумієте важливість переходу на альтернативні види енергії та чому це так важливо для здорового майбутнього. Але як ви можете зробити цю необхідну зміну? Це просто, коли ви будете готові, то вам варто звернутися до надійного постачальника систем альтернативної енергетики.

Такого, як компанія Альтеко, яка вже понад 10 років працює на ринку України задля майбутнього країни і кожного громадянина, хто готовий для цього. Досвід і репутація цієї компанії говорить сама за себе. Тому, будь це юридична чи фізична особа, можуть бути впевненим, що від співпраці з ними вони отримають максимум користі від альтернативної енергії.