Як обрати плівку для тонування авто?

05.12.2022

Тонування авто — процедура, без якої не обходиться майже жоден з автомобілістів. І не дивно, адже тонування виконує одразу декілька важливих функцій:

  • Зниження температури в салоні в спекотний період року;
  • Захист салону від вигорання на сонці;
  • Захист водія від засліплення сонячними променями;
  • Приватність — у затонований автомобіль складніше заглянути та побачити, які предмети там знаходяться;
  • Захист скла від дрібних подряпин і потертостей, відколів і тріщин;
  • Додаткове зміцнення скла: затоноване плівкою скло при розбитті не розлетиться на уламки;
  • Стильний вид тюнінгу без серйозних втручань у конфігурацію авто.

тонування авто

Чим же затонувати авто? Для того, щоб відповісти на це питання, потрібно розібратись, які опції для тонування авто взагалі існують, чим вони відрізняються, які мають плюси та мінуси.

Виділяють чотири основні способи тонування:

Вид тонування

Як відбувається

Який має ефект

Електронне тонування Спеціальне скло із рідких кристалів та наночастинок Зміна прозорості скла в результаті зміни коефіцієнта заломлення світла
Напилення Нанесення на скло окисів металів Затемнене таким чином скло має більш високий ступінь відбиття світла
Тонування пофарбованою плівкою Тонування скла за допомогою плівок із забарвленим пігментом Бюджетний та легкодоступний, але неякісний варіант
Атермальне тонування авто Тонування скла плівками, виготовленими з допомогою магнетронного напилення Висока світлопроникність, відповідність українським та європейським держстандартам

Крім цих чотирьох методів, існують і інші (наприклад, тонування металізованими плівками або арт-тонування), проте вони менш популярні і затребувані.

Як можна побачити із порівняльної характеристики, найбільш простим способом є тонування авто плівкою. Це дешево, швидко та гарантує високий ступінь затемненості салону. При цьому, однак, такі пігментовані плівки не є високоякісними та довговічними і в середньому служать до 2 років. Також доволі складно прослідкувати відповідність затемненості такого авто до держстандартів, тому є шанс нарватись на штраф або отримати проблеми при спробі перетнути кордон.

тонування авто київ

Натомість атермальне тонування авто передбачає використання більш якісних плівок, наприклад, таких, як плівки серії NEX від компанії STEK Ukraine. Ці нанокерамічні плівки преміум-класу забезпечують криштальну прозорість, а також першокласний захист від УФ-випромінювання та відблисків. При виробництві плівок NEX використовуються наночастинки оксиду сурми, олова, вольфраму та вуглецю. Ці частинки розподілені на всій поверхні плівки. Так як ці матеріали є першокласними поглиначами інфрачервоного випромінювання, вони ефективно запобігають попаданню тепла усередину вікна. NEX також містить графен — неймовірно сильний ізотоп вуглецю з гексагональною структурою, який значно прискорює розсіювання тепла.

Тож якщо вас цікавить тонування авто в Києві, ви завжди можете звернутись у STEK Ukraine і будете впевнені в якості їх атермальних плівок та самого процесу тонування.