Як стати успішним відеоблогером: кілька слушних порад

05.12.2022

Сьогодні переважна більшість фахівців із маркетингу вважають, що відеоконтент забезпечує найвищу рентабельність інвестицій. Завдяки функціям пошуку на основі стрічки (як, наприклад, у Facebook), алгоритмам і каналам пропозицій, соціальні медіа стають центром масових можливостей для брендингу як для самих відеоблогерів, так і для компаній. Тож немає жодних виправдань для того, щоб упускати можливості, які може принести відеоблогінг.

Відеоблоги (або влоги, ютуб-канали тощо) відрізняються один від одного за стилем, презентацією та змістом. І, безумовно, їх потрібно всіляко розвивати https://pilum24.com.ua/. На що ж треба звернути найбільшу увагу, аби ваш влог став успішним? Вашій увазі кілька слушних порад, що спираються на сучасні тренди у цій сфері.

1. Визначте свою нішу

Визначаючи нішу, ви маєте врахувати свій інтерес і потенціал залучення достатньої авдиторії. Це гарантуватиме, що всі глядачі і ви самі будете насолоджуватися кожним відео, яке ви створили та поширюєте. Надання цінності вашій авдиторії має бути головним міркуванням при створенні відеоблогу. Шукайте теми, які резонують із вашою авдиторією, і говоріть про речі, які її цікавлять.

Після визначення вашої ніші, ви маєте дослідити можливих конкурентів із тієї ж ніші. Вам потрібно дізнатися, що працює для них, а що ні. Це буде вашим своєрідним керівництвом, щоб завжди робити все правильно та уникати помилок, яких вони зазнають.

2. Подбайте про хорошу камеру

Для зйомки професійного відео не потрібна дуже дорога камера. Купуйте її відповідно до ваших вимог і умов, в яких ви будете знімати.

Є кілька речей, про які слід пам’ятати. Переконайтеся, що обрана вами камера має достатній час автономної роботи. Вона має бути легкою і мати достатній обсяг пам’яті для запису довгих відео. З іншого боку, зараз більшість смартфонів має камеру, яка записує відео дуже хорошої якості, і ви можете використовувати її у разі нагальної потреби.

3. Забезпечте достатнє освітлення

Світло має вирішальне значення. Ви можете мати найдорожчу камеру, найкращі об’єктиви та найсучасніше програмне забезпечення для монтажу, але все це буде марним без хорошого освітлення. Аби збільшити природне освітлення, відкрийте кілька дверей та вікон, щоб сонячне світло потрапляло у знімальний простір. Крім того, ви можете придбати кільцеві лампи або лайтбокси, які фокусують світло на вас під час зйомки.

Для зйомок у приміщенні найкраще використовувати 3-точковий підхід з основним світлом, заповнюючим світлом і підсвічуванням, які використовуються разом для створення правильного освітлення.

4. Субтитрування та транскрибування відеоконтенту

Традиційно субтитри та транскрипції робили відеоконтент доступним для людей із вадами слуху, але зараз вони служать ширшій меті. Пошукові системи часто більш прихильно ставляться до скриптового контенту, наприклад, транскриптів, надаючи пріоритет вашому контенту в інтернеті.

У соцмережах, таких як YouTube або Facebook, більшість глядачів взаємодіють під час подорожі в галасливих автобусах, поїздах або в громадських місцях, тому звук зазвичай вимкнений. За даними досліджень, майже 85% відео у Facebook переглядають без звуку. Субтитри дозволяють глядачам взаємодіяти з вашим відео, коли звук недоступний або вимкнений, допомагаючи підвищити популярність ваших відео. Крім того, додатковим бонусом є те, що ваш контент буде доступним для всіх.

5. Заохочуйте глядачів коментувати

Створюйте свої влоги таким чином, щоб заохочувати глядачів до коментування. Використання таких тактик, як прохання висловити свою думку, заклик до дискусії або дебатів, прохання внести пропозиції тощо, є ефективними способами заохочення авдиторії до активної участі та коментування. Завжди відповідайте на коментарі — це змушує людей повертатися і продовжувати взаємодію.

6. Ефективно поширюйте свій контент

Знайти ідеальну платформу для просування ваших відео, щоб вони охопили максимальну авдиторію, іноді може бути непросто. YouTube, звичайно ж, залишається найпопулярнішим вибором. Але він настільки переповнений, і так багато людей щодня завантажують на нього відео, що ваш контент може легко загубитися. Іншими каналами, які ви можете розглянути, можуть бути TikTok, Vimeo або соціальні платформи, такі як Facebook, Twitter, Instagram тощо.

Не забувайте також розміщувати відео-посилання на своїх сайтах, у соціальних профілях, в електронних розсилках — це також суттєво допоможе покращити ваше охоплення.