Як доглядати за планшетом, щоб він довго прослужив

21.12.2022

Ще в процесі придбання планшета у нових господарів виникає питання, як за ним доглядати. Власнику нового гаджета слід знати, які додаткові засоби потрібно придбати, щоб той працював довше, як ним користуватися, аби запобігти поломкам. Насправді існує декілька простих рекомендацій, як продовжити життя щойно придбаному пристрою. Також ці поради будуть доречні тим, хто вже користується планшетом деякий час.

Захист екрана

Перше, що пропонують зробити в магазині, — наклеїти плівку або захисне скло на екран. Це доречна порада. Екран — одна з найвартісніших частин. Його пошкодження призводить до потреби замінити всю матрицю. За вартістю ремонт може обійтися як новий планшет, тому не потрібно нехтувати цією пропозицією. Краще перед тим, як купити планшет в Києві, поцікавитися, чи включена плівка в комплект, чи її потрібно купувати окремо. Таку саму функцію виконує захисне скло.

Очищення екрана від бруду

Не варто очищати планшет першим, що потрапило під руку, навіть якщо він захищений плівкою чи склом. Для цього краще придбати спеціальні серветки. Вони можуть бути вологими або з мікрофібри. Такі серветки не зіпсують екран і корпус пристрою, не викликають замикання контактів у планшеті.

Захист корпусу

З цим завданням впорається чохол, навіть якщо планшетом користуються тільки вдома. Зараз в доступі багато моделей:

  • накладки;
  • обкладинки;
  • спеціальні сумки;
  • чохли-підставки.

Можна придбати декілька варіантів і чергувати їх залежно від потреб.

Чищення слотів

Також варто підтримувати чистоту роз’ємів та динаміків гаджета. З часом вони забруднюються. Тому їх потрібно прочищати за допомогою спеціального пензлика, який можна придбати окремо або в наборі для догляду за комп’ютерною технікою.

Оберігання від фізичного впливу

Про це всі знають і порада очевидна, та мало хто її дотримується. Не варто залишати планшет там, де на нього можуть сісти. Не треба кидати його на диван або користуватися ним як підставкою для чашки. Зовні планшет може виглядати цілим, але внутрішні пошкодження не виключені. Краще знайти для планшета постійне безпечне місце, де він зберігатиметься.

Також краще утриматися від частого користування планшетом на вулиці за мінусових температур. У таких умовах батарея швидко розряджається та псується. Високі температури також погано впливають на роботу девауса. Тому не варто брати його з собою на пляж або до інших місць, де спекотно.

Використання батареї

Планшети з літій-іонними батареями можуть довго працювати без підзарядки. Щоб подовжити їхній термін експлуатації, потрібно дотримуватися декількох правил:

  • Після придбання планшета необхідно його повністю розрядити, доки він сам не вимкнеться.
  • Потім його треба декілька разів увімкнути, щоб посадити залишки заряду. Він має перестати вмикатися.
  • Далі повністю зарядити його. Цей процес не треба переривати й ставити його добирати заряд по декілька разів.

Зробити цю маніпуляцію з заряджанням і розрядкою планету потрібно 3-4 рази. Після цього акумулятор матиме повну ємність, яка відповідатиме його характеристикам. Далі вже варто не допускати заряду нижче 20%, а заряджати на всі 100%.

Дотримання цих простих рекомендацій збільшить термін роботи планшета. Як і будь-яка техніка, цей пристрій любить дбайливе ставлення й за це відповість користувачу довгою та стабільною роботою.