У що найбільше грають у різних країнах світу: дослідження 2022 року

22.12.2022

Які іграшки у 2022 році стали найпопулярнішими в кожній окремій країні? Цим питанням задалася аналітична компанія TheToyZone. Вона підрахувала, скільки разів кожну з іграшок гуглили в середньому за місяць у 161 країні. Аби знайти найпопулярніші іграшки7 в кожній країні, аналітики використали метод «коефіцієнта місцезнаходження». Завдяки йому було визначено, наскільки іграшка є більш затребуваною на місцевому ринку, ніж на глобальному.

Отже, вашій увазі результати аналізу.

Ключові тези:

  • Лялька Барбі є найпопулярнішою іграшкою в 32 країнах — більше, ніж будь-яка інша іграшка.
  • Найпопулярнішою настільною грою у світі є Ludo (1,35 млн пошукових запитів у середньому на місяць).
  • Чотири з п’яти найпопулярніших іграшок у світі — це відеоігрові консолі, а серед них найбільше запитів щомісяця отримує PS5 (15 млн).
  • Єдина неконсольна іграшка з п’ятірки найбільш популярних — це Lego, яку в середньому шукають у всьому світі понад 6 мільйонів разів на місяць.

Барбі — найпопулярніша іграшка в 32 країнах світу

Згідно з дослідженням, Барбі є найпопулярнішою іграшкою в 32 країнах — це більше, ніж будь-яка інша іграшка. Вона популярна на всіх континентах, особливо в Африці, де 17 країн шукають її в Інтернеті найбільше.

Барбара Міллісент Робертс — або просто Барбі — з’явилася на світ у США у 1959 році і продається у 150 країнах світу. А ще вона трудоголік: за час свого існування на полицях іграшкових магазинів ця лялька встигла “приміряти” на собі понад 200 професій — від ветеринара до астронавта і навіть кандидата в президенти.

Європа любить будувати, і не тільки з LEGO

У 17 країнах Європи конструктори є найбільш популярною категорією. Але в той час як надзвичайно прибутковий бренд Lego може бути першою іграшкою, що спадає вам на думку в сфері конструкторів, ігрові набори Knex, Playmobil і Geomag насправді є більш популярними на всьому континенті.

Вперше Lego було створено в Данії у 1932 році і зараз його можна знайти на полицях магазинів іграшок у 130 країнах світу. Знаменита цеглинка Lego була свого часу запатентована, але після закінчення терміну дії патенту в 1978 році компанії-конкуренти почали створювати клони Lego.

Не дивно, що деякі споживачі віддають перевагу клонам та іншим наборам конструкторів перед продукцією під брендом Lego. Залежно від того, де ви живете, ціни на Lego можуть бути дуже високими через такі фактори, як витрати на імпорт.

Більшість країн Північної Америки віддають перевагу простим іграшкам

Американці витрачають на іграшки більше грошей, ніж будь-де в світі. Але які саме іграшки користуються найбільшою популярністю на континенті? У той час як простіші радощі, такі як настільні ігри та ляльки, займають першість у більшості країн, дві країни (Антигуа і Барбуда та Сент-Вінсент і Гренадіни) віддають перевагу відеоігровій приставці (Xbox Series X та PS5 відповідно).

Індустрія відеоігор величезна, і очікується, що вона стане ще більшою: експерти прогнозують, що до 2026 року вона сягне приголомшливі $321 млрд. Після Китаю США витрачають на відеоігри більше грошей, ніж будь-яка інша країна.

Південна Америка віддає перевагу лялькам

У п’яти країнах Південної Америки Барбі є найпопулярнішою іграшкою. Хоча зовнішність Барбі критикували за не реалістичність, із роками спеціальні видання ляльок були оснащені барвистим вбранням і аксесуарами, які вшановують інші країни і культури.

Однак Барбі — не єдина лялька на ринку. Наприклад, у Бразилії ляльки L.O.L Surprise є найбільш популярними в інтернеті, а в Чилі — Funko POP. Ляльки — один і найстаріших видів іграшок у світі, і в Південній Америці можна знайти барвисті і традиційні ляльки ручної роботи.

Настільні ігри домінують на Близькому Сході та в Центральній Азії

З усіх категорій іграшок, представлених на ринку, настільні ігри є найбільш популярними на Близькому Сході та в Центральній Азії. У семи країнах регіону настільні ігри, такі як Pictionary, Game of Life і Rummikub, є найбільш популярними іграшками, згідно з даними пошуку в Google.

Цей регіон світу має дуже довгу історію настільних ігор. Адже перша в історії настільна гра була створена 4600 років тому в стародавній Месопотамії — у наш час це територія Сирії та Іраку.

У чотирьох інших країнах найбільш популярною лялькою є Барбі. В інших країнах регіону Барбі була заборонена (або тимчасово, або назавжди) протягом багатьох років. Наприклад, у 2003 році вона була заборонена в Саудівській Аравії через «відвертий одяг і ганебні пози».

Консолі не дуже популярні в решті країн Азії та Океанії

В інших країнах Азії і Океанії найпопулярнішими іграшками є йойо, баккару та іграшки з телевізійних шоу, такі як «Могутні рейнджери». Відеоігрові приставки взагалі не з’являються на мапі дослідження — навіть у Японії, де місцева індустрія відеоігор є однією з найбільших у світі.

Японський бренд Nanoblock є найпопулярнішою іграшкою в трьох країнах. Подібно до конструктора Lego, в ньому з наноблоків можна складати різноманітні конструкції — від покемонів до копій замків, причому найменші деталі мають лише міліметри в поперечнику.

В Африці популярні настільні ігри та ляльки

В Африці настільні ігри та ляльки є найпопулярнішими видами іграшок. Якщо в результатах дослідження немає жодної іншої ляльки, окрім Барбі, то національні смаки в настільних іграх дещо різноманітніші. Найпопулярнішою настолкою є Ludo, але старі улюбленці — такі як «Гра життя», «Монополія» і «Скрабл» — також не втрачають своєї актуальності.