Який повербанк найкраще підійде для планшета?

29.12.2022

Повербанки — одна з найважливіших категорій пристроїв для сучасних українців. Саме від цієї техніки залежить, чи зможе працювати все інше, якщо раптом зникне напруга в мережі. Отже, її вибору варто приділити чималу увагу. Хоча класично повербанки купують для підзаряджання смартфонів, вони не менш ефективні для відновлення заряду планшетів. Щоб правильно обрати повербанк для планшета, потрібно знати всього декілька ключових характеристик і орієнтуватися у них.

Яка потрібна місткість повербанку, щоб зарядити планшет?

Це залежить від місткості самого планшету. Найбільш популярні моделі мають акумулятор на 3-8 тисяч мАгод. Відповідно, місткість зарядного пристрою має бути не меншою. Для планшетів рекомендується обирати пристрої від 10 тисяч мАгод. Такі моделі зможуть повністю зарядити майже будь-який планшет. І навіть якщо ви користуєтеся дуже компактною моделлю планшета, краще мати під рукою запас електроенергії на декілька циклів заряду. Якщо ж ви купите повербанк на 20+ тисяч мАгод, то зможете зарядити планшет і телефон не менше ніж по 2 рази кожен.

Оптимальний тип елементу живлення для заряджання планшетів

Тут все просто — планшетам підійде повербанк будь-якого типу. Варто лише дізнатися переваги кожного з них:

  • Літій-іонні — недорого коштують, стійкі до зношування та надійні.
  • Літій-полімерні — компактніше за інші типи (за однакових показників місткості). Мають дуже низький ефект пам’яті.
  • Графенові — не перегріваються під час роботи, швидко відновлюють заряд.

Окремо можна відзначити повербанки з сонячною батареєю. Вони не такі зручні внаслідок наявності відносно крихкої сонячної панелі, натомість допоможуть отримувати електроенергію незалежно від наявності мережі. Але добре, якщо такий повербанк можна заряджати й від розетки.

На що ще звернути увагу?

Краще за все купити повербанк з наступними додатковими функціями та особливостями:

  • можливість наскрізного заряджання;
  • захист від надмірного заряджання та повного розрядження акумулятора;
  • достатня кількість вихідних портів (якнайменше 2 порти USB та порт type-C);
  • зручний індикатор заряду, що залишився в акумуляторі.

Отже, для планшета найкраще підійде повербанк літій-іонного або літій-полімерного типу з місткістю від 10 тисяч мАгод та функцією наскрізного заряджання. Такий девайс закриє потребу в електроенергії під час блекауту та допоможе тримати зв’язок з близькими 24/7.