Біткоїн: придбання та заробіток

12.01.2023

Криптовалюта стала невід’ємною частиною сучасного ринку і є чудовим способом заробити гроші у цифровому світі. Люди, які успішно інвестують у криптовалюту, стали своєрідними авторитетами у цій сфері, а новачки прагнуть набути їхнього досвіду. Тим не менш, для багатьох людей біткоїн та інші криптовалюти все ще є нерозгаданою таємницею. Щоб розібратися, давайте розглянемо все це докладніше.

bitcoin atm

Криптовалюта стала невід’ємною частиною сучасного світу і часто люди запитують: що таке біткоїн та як його можна купити?

Біткоїн — це вид цифрових грошей, які не мають фізичної форми, але їх популярність постійно зростає. Зараз ви можете купувати товари і послуги за біткоїни у більшості країн світу. Якщо ви хочете розпочати свій шлях у світі криптовалюти, то варто купити хоча б 1 биткоїн, щоб зрозуміти, як його можна заробити в Україні. І, вірите чи ні, це набагато простіше, ніж здається.

Наприклад, ви хочете купити биткоїн, але в гаманці лише гривні? Немає проблем! На біржі ви зможете поміняти їх одразу на біткоїни. Для цього варто зареєструватися, а потім перейти на вкладку «обмін», де вибрати пару у форматі (біткоїн/гривня) та ввести бажану суму. Все! Після підтвердження транзакції, біткоїни з’являться у вашому гаманці.

Напевно, зараз одним із найпопулярніших способів купівлі криптовалюти є спеціалізовані торгові ринки — чи їх як ще називають «обмінники криптовалюти», — на яких ви можете обміняти біткоїни на вашу валюту. Також, надзвичайно легко купити биткоїн через Приват24.

Не менш популярним джерелом є криптомати (atm bitcoin, btcbank, bitomat Ethereum чи crypto atm). Звісно, в Україні вони не є ще настільки поширеними, проте вже зараз є можливість знайти криптомат по всій країні: Харків, Черкаси, Львів тощо. Також, якщо ви перебуваєте у сусідніх країнах, наприклад у Польщі, то спробуйте знайти криптомат у містах Краків, Варшава або Гданськ.

Знайти такі біткоїн-банкомати дуже просто, адже, існує безліч Bitcoin ATM map — карт, котрі покажуть наявність криптоматів поруч із вами. Такі bitcoin atm допоможуть здійснити швидкі транзакції за готівку на USDT, BTC, LTC, TRX, ETH за менше ніж 3 хвилини після сканування QR коду. Зазвичай, біткоїн-банкомати надійних провайдерів перебувають у безпечних місцях, на кшталт торгових центрів. Також, впевніться, що двері до криптомату завжди замкнені під час транзакції — таким чином це дає людині всередині повний контроль.

криптомат

Як майнити біткоїн?

Наступний крок після придбання криптовалюти є безпосередній заробіток, тобто «майнінг». Цим словом описується дія реалізації розрахунків щодо адміністрування криптовалютних платіжних процесів, за успішність якого ви отримуєте оплату у вигляді певної кількості біткоїнів. В інтернеті ви можете знайти безліч детальної інформації про те, як заробляти на біткоїнах в Україні.

Ви можете майнити криптовалюту і вдома, але для цього вам потрібне недешеве та потужне обладнання, яке споживатиме багато електроенергії та буде дуже гучним. Саме тому зараз набирає обертів промисловий та хмарний майнінг, де можна без додаткових зусиль навчитися заробляти на криптовалюті.

Щоб почати майнити біткоїн, вам потрібно:

  1. Обрати потрібне обладнання. Якщо ви вирішите майнити у себе вдома, то необхідно купити спеціальний комп’ютер із потужною відеокартою та швидким процесором. Якщо ви вирішите використати хмарний майнінг, то потрібно знайти надійну хмарну компанію, яка пропонує рентабельні умови майнінгу.
  2. Обрати програмне забезпечення. На ринку є безліч програмних рішень, які допомагають майнити біткоїни. Вибирайте ту, яка найбільш зручна та надійна.
  3. Зареєструватися у майнінг-пулі. Майнінг-пул — це спеціальна сервісна система, яка з’єднує кілька майнерів та розподіляє між ними зароблені біткоїни.

криптомати

Коли варто купувати біткоїни?

Пам’ятайте, що мало просто загуглити «де купити криптовалюту львів». Вам потрібно оперувати знаннями про те, коли буде найбільш вдалий час це робити і як бути далі.

Ціна на біткоїн дуже мінлива та нестабільна і щодня може карколомно. Тож, вловити оптимальний момент для отримання криптовалюти доволі не просто. У цьому випадку можна спробувати проводити технічний аналіз, використовуючи різноманітні його інструменти.

Зазвичай, саме на спеціальних біржах можна знайти найкращі і найвигідніші ціни на біткоїни. Такі платформи об’єднують людей, що створюють як попит, так і пропозицію на криптовалюту — тож там можна придбати її напряму.

А щоб бути завжди в курсі подій на ринку криптовалюти, потрібно просто слідкувати за новинами — підпишіться на всі можливі ресурси, що пов’язані з криптовалютою. Увімкніть собі сповіщення на ключові слова (наприклад, bitcoin kiev, bitcoin atm Ukraine тощо) і завжди будете проінформовані.

Криптовалюти та криптомати в Україні

Що таке криптомат?

Криптомати, також відомі як біткоїн-банкомати, — це банкомати, які дозволяють конвертувати готівку у криптовалюту, таку як біткоїн, ефір, USDT та інші. Деякі криптомати також дозволяють продавати криптовалюту за готівку.

Криптомати роблять криптовалюту доступною, дозволяючи будь-кому без проблем купити її. Усе, що потрібно для використання криптомату, — це готівка і криптогаманець, залежно від розміру транзакції. Криптомати не вимагають наявності банківського рахунку, довгого процесу реєстрації або тривалого очікування, щоб купити або продати криптовалюту.

Чи безпечні криптомати?

Криптомат — це найбезпечніший спосіб купити біткоїн та інші криптовалюти готівкою. Зазвичай вони розташовані в добре освітлених місцях магазинів та торгових центрів, де поблизу багато персоналу. При роботі з готівкою необхідно уважно слідкувати за оточенням та негайно звертатися до служби підтримки, якщо ви помітили щось підозріле.

Як працюють криптомати?

Короткі інструкції, як купити криптовалюту в криптоматі:

  • Вставте готівку
  • Виберіть криптовалюту, яку ви хочете купити
  • Відскануйте QR-код адреси вашого криптогаманця
  • За допомогою повзунка виберіть комісію
  • Підтвердіть покупку

Як продати криптовалюту в криптоматі?

  1. Знайдіть найближчий до вас криптомат
  2. Виберіть, що ви хочете продати — біткоїн чи litecoin
  3. Введіть своє ім’я і номер телефону
  4. Виберіть суму, яку ви хочете продати
  5. Отримайте QR-код адреси вашого криптогаманця на апараті
  6. Чекайте на підтвердження мережі й отримайте готівку

Для транзакцій на суму менше $900 не потрібне представлення документів особи, тільки ім’я та номер мобільного телефону.

Для транзакцій понад $900 потрібна додаткова ідентифікація.

криптомати

Де можна знайти наші криптомати у Києві?

  • 03150 Київ, вул. Антоновича, 176, ТРЦ Ocean Plaza.
  • 03191 Київ, вул. Лятошинського 14 Г, ТЦ Теремки-2.

Де можна знайти наші криптомати в Одесі?

  • 65000 Одеса, Грецька площа, 3/4, ТЦ «Галерея Афіна».
  • 65000 Одеса, Перший км Миколаївської дороги, ТЦ «Суворовський».

Де ще можна знайти наш криптомат у Львові?

Наш другий криптомат знаходиться в Торговому центрі ІнтерСІТІ на проспекті Чорновола 67-г, 79058 Львів

Підсумки: біткоїн-банкомати в Україні

Насамкінець, варто зазначити, що біткоїн-банкомати — це зручний спосіб для тих, хто хоче вкласти свої заощадження в криптовалюту. Однак майте на увазі, що на ринку криптовалют завжди існують ризики, тому потрібно добре вивчити всі нюанси та ретельно підготуватися до інвестицій. Пам’ятайте, що ніколи не варто ризикувати тими коштами, які ви не можете дозволити собі втратити. Не прагніть дотримуватися порад тих, хто не має достатнього досвіду і знань у цій галузі. Але якщо ви впевнені у своїх силах і вирішили спробувати себе у світі криптовалют, то біткоїн-банкомати можуть бути хорошим вибором.

Важливо пам’ятати, що обираючи банкомат, потрібно зважати не лише на вартість транзакцій, а й на репутацію компанії, яка їх встановила. Також варто дізнатися, чи є у банкомату додаткові послуги, наприклад, видача готівки, які можуть виявитися корисними. Після вибору банкомату потрібно пройти реєстрацію на сайті та зареєструвати свій криптовалютний гаманець, щоб мати можливість користуватися послугами банкомату.