Сейфи — надійні засоби зберігання від PRO-S.COM.UA

12.01.2023

Цінні речі, гроші та важливі документи слід зберігати у спеціальних сейфах і не тримати в незахищеному місці. Якісне та надійне сучасне обладнання дозволяє захистити майно від пошкоджень, крадіжки та навіть пожежі. Придбання сейфа — розумне та практичне рішення. До вибору обладнання для зберігання цінних предметів варто ставитися серйозно. Враховуйте, що сьогодні ринок пропонує сейфи різного призначення з особливостями та перевагами в яких необхідно розібратись перед придбанням.

Особливості вибору сейфа

Мабуть, легше коли цікавлять сейфи для зброї. Визначились для скількох одиниць зброї, врахували габарити (довжину, ширину, наявність оптичних приладів, тип замку тощо) та в межах свого бюджету підібрали потрібне обладнання.

Інша справа, коли стоїть питання в виборі надійного сейфа який має забезпечити надійне зберігання цінних речей, грошей та коштовностей. Щоб зорієнтуватися у величезному асортименті не було проблемою, пропонуємо ознайомитись із класифікацією сейфів та параметрами виробів для дому та офісу та дізнатися, які бувають види пристроїв та як вибрати модель, що підходить під певні вимоги.

Які бувають сейфи

Різні моделі сейфів відрізняються розмірами, вагою, типом замку, місцем установки. Певне поєднання параметрів та призначення виробів дозволяють відносити їх до тієї чи іншої категорії, що значно полегшує завдання вибору:

  • Сейфи для зброї. Шафи та сейфи для зберігання вогнепальної зброї (рушниць, гвинтівок, карабінів). Більш детально про збройові сейфи, особливості вибору, установки можна дізнатись в статті.
  • Меблеві сейфи. Це обладнання найбільш доступне, відрізняється невеликими габаритами та вагою, завдяки чому оптимально підходить для особистого кабінету. Такий вид сейфа обладнаний ключовим та кодовим замком та призначений для зберігання невеликих сум грошей, коштовностей та документів. Малогабаритні моделі можуть розміщуватись у тумбах, шафах або нішах, деякі з них можна встановити в предмети офісного інтер’єру та приховати від сторонніх очей. Устаткування може додатково оснащуватися сигналізацією.
  • Офісні сейфи. Ця широка категорія включає моделі більш серйозних розмірів та ваги, деякі з яких виглядають як великі металеві шафи. Вироби бувають різної висоти, у базовій комплектації ключовий замок, але можуть бути доповнені механічним або електронним кодовим замком. Передбачено кріплення моделей анкерами до стіни чи підлоги.
  • Сейфи що вбудовуються. Моделі призначені для монтажу в стіну або підлогу та відмінно маскуються в приміщенні. Відмінною особливістю є посилений захист від злому передньої стінки. Завдяки невеликій глибині такі види сейфів можна вбудовувати навіть у стіни панельних будинків, а анкерне кріплення не дозволяє витягти їх без використання спеціальної техніки.
  • Зламостійкі сейфи. Такі засоби зберігання мають певний клас захисту, він присвоюється конкретній моделі компетентним органом після проведення випробувань, чим він вищий, тим надійніший сейф. Для офісу або будинку та зберігання грошей та інших цінностей цілком підійде обладнання I або ІІ класу зламостійкості.
  • Вогнестійкі сейфи. Дозволяють захистити цінні речі під час пожежі. Тривалість захисту цінностей від вогню залежить від тривалості теплового впливу та типу об’єктів зберігання. Щоб позначити рівень вогнестійкості, сейфам присвоюється маркування з допустимим часом знаходження у вогні та літерою, що означає тип предметів, для яких вони призначені, наприклад, LFS 30P — легкий вогнестійкий сейф (Папір, 30 хвилин).
  • Вогневзломостійкі. Засоби зберігання з посиленим захистом від вогню та зламу — вогнезламостікі сейфи. Найкращий універсальний варіант як для дому, так і офісу.

Сейфові замки

Велике значення при виборі мають види замків сейфа:

  1. сувальдні ключові;
  2. механічні чи електронні кодові;
  3. комбіновані.

Замки останнього типу частіше встановлюються на моделях зламостійких та вогнезламостійких сейфів. Але найнадійнішим варіантом вважається комбінована система — «ключ + код».

Вогнезламостійкий сейф CL II.50.E

Починаючи з 2016 року одним з найбільш популярних сейфів для дому та офісу є модель Griffon CL II.50.E. Сейф комплектується виключно сертифікованими замками. Сертифікований по 2 класу зламостійкості. Вогнестійкість сейфу LFS 30P — що гарантує захист протягом 30 хв при температурі 1100 градусів. В житлових будинках та офісних приміщеннях при пожежі температура усередині приміщення становить 700-900 °C.

Відеоогляд моделі вогнезламостійкого сейфу Griffon CL II.50.E

Інтернет-магазин сейфів PRO-S.COM.UA

Компанія Protection-S пропонує придбати надійні сейфи для різних цілей перелічених видів за вигідними цінами. Каталог інтернет-магазину PRO-S.COM.UA розділений на категорії з детальним описом та характеристиками моделей та пошуковими фільтрами, що полегшує вибір. За потреби можна скористатися безкоштовною консультацією спеціалістів. На все обладнання надається гарантія. Доставка по Україні здійснюється кур’єрськими службами. В місті Київ та передмісті доставка здійснюється власним кур’єром. За попередньою домовленістю можлива установка на об’єкті.