Особливості реклами на білбордах

04.02.2023

Рекламні білборди розміщують в місцях масового скупчення людей. Це можуть бути жваві траси, вулиці, зупинки громадського транспорту, розвилки доріг. Найчастіше перехожі та водії минають їх, навіть не звертаючи уваги.

Адже всі ми звикли до вуличної реклами. Тому креатори намагаються створити щось незвичайне для просування продукту. У рекламних агентствах відбуваються потужні мозкові штурми для пошуку оригінальних рішень, які зможуть вразити потенційних споживачів.

Білборд – рекламна конструкція, яка працює цілодобово

При уявній високій вартості оренди носія, за фактом білборд часто виявляється вигідніше, ніж роздача листівок, оскільки охоплення аудиторії значно більше.

Погляд мимоволі чіпляється за яскравий об’єкт, а інформація запам’ятовується. Ті ж отримані флаєри часто викидають, навіть не читаючи, а велика вивіска неодмінно привертає увагу пішоходів і водіїв.

Ефективність розміщення

Ефект від зовнішньої реклами на білборді безпосередньо залежить від того, наскільки правильно обрана локація, щоб донести інформацію до цільової аудиторії. І, звичайно, від правильного дизайну.

Якщо реклама націлена на автомобілістів, в потоці міста у них є 10-15 секунд, щоб помітити білборд, на дорозі за містом – ще менше. Хороші дизайнери знають, як створити влучне рекламне повідомлення, щоб максимально підвищити впізнаваність бренду, а маркетологи та аналітики – де і що розміщувати.

Кому підходить реклама на білбордах

Використовувати білборди можуть маленькі компанії – для цього буває достатньо 2-3 конструкції по місту неподалік від об’єкта. Для великих корпорацій для оповіщення споживачів необхідні білборди в різних регіонах або в конкретному місті. Можна орендувати конструкцію на невеликий термін, щоб зрозуміти, наскільки це вигідно саме для вас.

Креативні ідеї для білбордів

Щодня створюється безліч рекламних щитів для зовнішньої реклами, але, щоб люди звернули на них увагу, потрібно добре постаратися. Оригінальний задум та творче виконання вимагають багато зусиль та засобів, але результат того вартий. Мало який бренд здатний створити креативний білборд. Але якщо це вдається, то увага громадськості забезпечена. А продажі будуть рости прискореними темпами.

Яскраві картинки укупі з коротким і інформативним текстом доносять до потенційних споживачів всю потрібну інформацію швидко та ефективно.

Незвичні білборди та неочікувані багаторівневі конструкції приковують погляди перехожих і водіїв. Зацікавлені люди купують розрекламовані товари, продажі компанії зростають. Мета виконана!