Тримаємо свої рахунки в порядку: 5 бухгалтерських порад для салону краси

07.02.2023

Управління закладом у б’юті-сфері передбачає поєднання різних навичок, більшість з яких включає відстеження модних трендів і розуміння того, який стиль працює для різних клієнтів — будь то перукарня, манікюрний салон, солярій, спа-салон чи салон краси. Поміж стрижками, зачісками та плітками, які часто можна почути в таких закладах, потрібне стабільне фінансове планування і, як наслідок, щоб гарантувати, що серце вашого бізнесу залишатиметься здоровим, — наголошують експерти бухгалтерської компанії, що допоможе в обліку, докладніше преходьте за посиланням: бухгалтерские-услуги.укр/uk/buxgalterskij-oblik-salonu-krasi/. Таким чином, ви будете мати найактуальніше уявлення про те, як працює ваш салон краси і скільки грошей вам потрібно витратити.

Самостійний підрахунок цифр не принесе вам жодної користі, тому краще мати поруч професіонала, який гарантуватиме, що ваші двері залишаться відкритими для обслуговування клієнтів, які прагнуть мати стильний вигляд. Залучення професійного бухгалтера дозволить вам створити чітку бізнес-структуру і залучити організацію, яка допоможе заощаджувати гроші кожного податкового сезону.

Вашій увазі кілька бухгалтерських порад, які допоможуть вам тримати свої рахунки в порядку.

1. Тримайте особисті та бізнесові фінанси окремо

Деякі власники малого бізнесу використовують свій особистий банківський рахунок для бізнес-транзакцій. Хоча це може і здатися простішим варіантом, не рекомендується цього робити: якщо ви не тримаєте особисті та гроші підприємства окремо, ваші фінансові записи дуже швидко стануть дезорганізованими. Тобто — ви не будете цілком розуміти, скільки грошей заробляє або витрачає ваш бізнес.

Таке нерозуміння може призвести до перевитрат, що, в свою чергу, може призвести до серйозного дефіциту готівки і навіть банкрутства. Все це робить розділення особистих і бізнесових фінансів однією з найважливіших бухгалтерських практик, яку може запровадити малий бізнес.

Найкращий спосіб зробити це — створити бізнес-рахунок. Зазвичай це дуже швидкий і простий процес, а більшість бізнес-акаунтів мають корисні додаткові функції. Після цього історію ваших транзакцій і фінансову інформацію буде набагато легше відслідковувати та аналізувати. Це може допомогти вам приймати кращі фінансові рішення, що особливо корисно, якщо ви власник стартапу з невеликим досвідом у сфері підприємництва.

2. Відстежуйте грошові потоки

Грошовий потік — це всі гроші, які надходять у вашу компанію і виходять з неї. Наприклад, всі витратні матеріали, які ви купуєте, і платежі, які платять ваші клієнти, складають частину вашого грошового потоку. Найкраще підтримувати позитивний грошовий потік, що означає, що ваші доходи перевищують вихідні витрати.

Стежити за грошовими потоками дуже важливо, оскільки вони мають величезний вплив на ваші бізнес-рішення. Наприклад, ваш грошовий потік може зменшитися, якщо ви інвестуєте в нове обладнання. Якщо ви не відстежуєте свій грошовий потік і купуєте, наприклад, нове дороге дзеркало для салону, ви можете виявити, що у вас не вистачає грошей на покриття операційних витрат вашого бізнесу.

3. Ретельно фіксуйте витрати

Салон краси, швидше за все, матиме значну кількість бізнес-витрат. Наприклад, у вас може бути цілий ряд засобів для волосся та макіяжу, які ви використовуєте в рамках своїх послуг або навіть продаєте клієнтам. Крім того, можливо, вам доведеться платити за оренду приміщення, яке ви винаймаєте для надання різних послуг своїм клієнтам.

Важливою частиною бухгалтерії салону краси є облік цих витрат. Оскільки ви, ймовірно, часто здійснюватимете закупівлі (тобто поповнюватимете запаси різних косметичних засобів), вам доведеться відстежувати багато витрат. Спробуйте створити систему для організації ваших витрат, щоб забезпечити легкий доступ до них у майбутньому.

4. Регулярно складайте бюджет

Планування наперед полегшує більшість завдань. Малий бізнес має часто складати бюджети, щоб планувати свої витрати, оскільки це запобігає перевитратам. Наприклад, ви можете складати бюджет щомісяця або навіть щотижня.

Незалежно від того, як часто ви це робите, головне створювати бюджет регулярно. Таким чином, ви будете мати найактуальніше уявлення про те, як працює ваш салон краси і скільки грошей вам потрібно витратити.

5. Використовуйте сучасні бухгалтерські програми

Програмне забезпечення може автоматично виконувати багато складних або повторюваних бухгалтерських завдань, позбавляючи вас від необхідності витрачати багато часу на їх виконання вручну.

Сучасні бухгалтерські системи дозволяють керувати всіма фінансовими даними в одному місці. Завдяки таким функціям, як, наприклад, автоматична категоризація витрат, інструменти для фіксації надходжень, податкові розрахунки та аналіз грошових потоків, ви можете впевнено контролювати фінанси вашого бізнесу, де б ви не перебували. Ви також можете миттєво ділитися своїми даними з бухгалтером, не турбуючись про помилки дублювання, відставання даних або якісь неточності.