Як вибрати настільну лампу

07.02.2023

Правильно організоване освітлення-одна зі складових успіху всіх процесів. Адже від цього залежить комфорт, здоров’я, зручність і багато іншого. Тому дуже важливо правильно вибрати джерело світла, щоб він максимально відповідав всім вимогам.

Як вибрати настільну лампу

Сучасні виробники пропонують широкий асортимент товарів, що відрізняються зовнішнім виглядом і функціями, розмірами та іншими параметрами. Для непосвяченого може бути складно вибрати оптимальний варіант настільної лампи https://svetolux.com.ua/ua/nastolnye-lampy.html. Щоб спростити завдання, пропонуємо ознайомитися з наступною класифікацією.

Види ламп-Класифікація

  • Функціональні — для робочої поверхні. Цей вид приладів має спрямований потік світла, можливість регулювати висоту і кут нахилу, що відображає плафона. Саме вони є класичним варіантом ламп, тому далі ми зупинимося на них.
  • Декоративні-забезпечують розсіяне, м’яке освітлення. Вони скоріше служать елементом дизайну завдяки абажурам і не несуть особливої функціонального навантаження.

Вибираємо настільну лампу: на що звернути увагу

Так як основне призначення настільної лампи — освітлення робочої зони, письмового столу, то важливо щоб в результаті атмосфера сприяла продуктивній роботі і не шкодила здоров’ю.

Параметри вибору настільних ламп

  1. Конструкція.
    • Нерухомі — «цільні» моделі, які мають спрямоване світло, для зміни якого потрібно повністю переміщати всю конструкцію.
    • З гнучким підставою, що дозволяє змінювати висоту розташування плафона, кут нахилу і керувати напрямком світлового потоку. Такі моделі, наприклад офісні настільні лампи https://svetolux.com.ua/ua/nastolnye-lampy-ofisnye.html можуть мати важку, велику підставу, що розташовується на столі. Або кріпитися завдяки струбцині, прищіпок, затискачів на краю меблів та інших поверхонь.
  2. Джерело світла-тип ламп.
    • Якщо раніше всі виробники використовували цоколь Е27 і тільки стандартні лампи, що розрізняються по потужності, можна було використовувати, то зараз все інакше. У той же час під цоколь можна підібрати як лампи з ниткою розжарювання, так і led-елементи. За бажанням користувач може змінювати лампи, регулювати потужність.
    • То в наші дні крім агрегатів з цоколем є багато приладів зі світлодіодами. Вони більш економічні, але при цьому відсутня можливість заміни робочих елементів. Колірний діапазон (температура) і потужність залежать від обраних виробником діодів. Впливати на параметри ви не зможете.
  3. Матеріали корпусу і зовнішній вигляд. Якщо ви плануєте використання потужних ламп розжарювання, вибирайте прилади з металевими плафонами, не схильні до загорянь. Розвиток технологій дозволяє виробникам монтувати в Лампи міні-метеостанції, годинник, термометри та інші додаткові елементи.

Приступаючи до вибору лампи, звертайте уваги не тільки на її функціональність, але і на зовнішній вигляд. Широкий спектр пропозицій на сайті дозволяє кожному вибрати оптимальний варіант. Навіть функціональна настільна лампа може бути красивою, стильною і стати прекрасним акцентів у вашому інтер’єрі.