Шукаєте матеріал для паркету — надавайте перевагу універсальності

03.03.2023

Під час ремонту вдома або в офісі варто приділити увагу й підлозі, адже її стан має значний вплив на функціонування приміщення. Завжди зрозуміле бажання пересічного споживача купити недорогий матеріал, але за умови, щоб він відповідав усім стандартам якості. У цьому разі звичайна паркетна дошка задовольнить ваші очікування. Далі ви дізнаєтеся про її особливості.

Загальна інформація, яку треба знати

Ціна паркетної дошки може бути різною, адже залежить вона від багатьох чинників, серед яких – технічні характеристики, матеріал виготовлення (наприклад, це може бути дуб або ясен), торговельна марка. Нині споживачам України є доступною продукція відомих брендів:

  • Upofloor;
  • Karelia;
  • Focus Floor та ін.

Варто зазначити, що пропозиції постійно розширюються. Звертаючи увагу на перевірені торговельні марки, ви здобуваєте гарантію того, що купите якісну продукцію. Серед параметрів, якими треба керуватися, вибираючи покриття, варто виділити призначення. Наприклад, якщо ви плануєте купити паркетну дошку під теплу підлогу, треба попередньо проконсультуватися з фахівцем. Він допоможе вибрати покриття, яке за своїми технічними характеристиками відповідатиме умовам, у яких його доведеться експлуатувати.

Технічна інформація для вивчення

Конструкцію типової паркетної дошки складають планки, оснащені замком, який складається з пазів і гребенів, за допомогою котрих здійснюється з’єднання елементів підлоги. Під час монтажу вони наклеюються на основу.

Паркетна дошка має багато шарів, для виготовлення верхнього беруться цінні породи деревини. Від особливостей останньої залежить класифікація виробу. Отже, лицева сторона паркетної дошки класу А виготовляється з якіснішої деревини, ніж в аналогічному виробі класу B.

Для класифікації має значення також розташування покриття на підлозі. Залежно від цього паркетна дошка поділяється на види:

  • однополосну;
  • двополосну;
  • триполосну;
  • багатополосну.

Багатошарова конструкція паркетної дошки зумовлює її здатність витримувати підвищену вологість і температурні перепади. Також її можна шліфувати до 4 разів, через що вона експлуатується впродовж дуже тривалого часу.

З іншого боку, багатошаровий деревинний матеріал добре утримує тепло, а також забезпечує дуже якісну звукоізоляцію всередині приміщення. Серед переваг матеріалу варто зазначити відносно невисоку ціну в порівнянні з іншими різновидами покриття для підлоги, і це разом зі змогою тривалого використання робить покупку вдалою інвестицією в домашній затишок.